Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим31.07.2024
Лег-15х20, 10х40, 10х50, 6х60, 10х70, 8х70;
Полулег-6х40, 2х8х60;
Кросоувър (плочки по 27 кг на страна) - 2х10;
Повдигане на крака от стенд-1х21.
Викам няколко трена почивка от пудовките, да видя как ще съм. На лега, всички серии без последната бях с по-широк хват - кутретата при вторите белязки. На полулега са при първите белязки обикновено, като в този случай пускам до малко преди гърдите. Но като цяло на лега бях по-слаб, включая и на последната серия с малко по-тесен хват от описания, както обикновено си го правя. 2х8х80 например ги правех без проблем, а сега втората серия на 70 кг. едвам избутах 8, хайде 9 щяха да са със зор.
Ще изкарам седмица две с по една-две мускулни групи на занимание, за да избегна честите движения, в които има дърпане, т.е. обръщания и преси с пудовки през ден, цяло тяло през ден и т.н. Малко почивка за предмишниците. Не, че и от бутащите с щанга не ме удря после, все пак нали балансират нещо. После живот и здраве почивка на море и така.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.08.24 09:19.
01.08.2024
Вертикално дърпане на машина с плочки в надхват (горе тясно и се разширява надолу)-15х41, 10х63, 10х81, 10х83.3;
Хоризонтален скрипец с ТУХ-10х51, 7х66, 2х10х81.3;
Пушдаун с лост с прави ръце на трицепсовия скрипец - 2х10х54;
Повдигане за прасец седнал на машина с дискове (броя и станцията)-15х31.3, 12х51.3, 15х51.3.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.08.24 19:45.
02.08.2024 г.
Раменна преса на машина с плочки-15х27, 12х36, 12х45, 12х50;
Сгъване на машина за бицепс с плочки-12х23, 12х27, 15х32;
Разгъване на машина за трицепс с плочки-15х36, 15х50;
Хоризонтална лег преса (избутваш седалката на която си) на машина с плочки-15х90, 15х108, 15х126.
Освен на лег пресата, навсякъде другаде настройката на последната серия бе за технически отказ.
04.08.2024 г.
Лег-15х20, 15х40, 6х60, 17х70;
Хоризонтална машина за гръб с плочки-15х36, 15х54, 6х68, 17х86;
Раменна на Смит седнал (с включена тежестта на лоста-11.3 кг.)-22х51.3;
Вертикална машина за гръб с плочки-6х77, 22х81;
Шруг с дъмбели 2х27.5 кг.-1х25;
Повдигане на крака от стенд-1х35.
Навсякъде без откази, но близко. Имайки предвид, че на тия тежести, та някъде и малко по-леки общо взето съм бримчил за около 12, макс 15 повторения (вярно някъде за повече серии, но все пак), днес с оглед бройките с по-голямо напъване от сорта на “ся мама ви ша е.а” останах с неприятното усещане, че някъде бая съм скатавал. Или казано по-меко за успокоение: “абе можел съм и повече”🤣
На лега пак правих по-широко, т.е. с кутрета до вторите белязки.
Преди трена мих на ръчна автомивка колата на жената, а след трена моята. Което за деня си го отчитам като много доволно за моето ежедневие натоварване 😀
06.08.2024 г.
Обръщане и преса с Гюле24 - 3х2 на ръка без почивка между ръцете.
Малко от моите си неща с по-леки гюлета.
Серия на вертикален скрипец за гръб.
Баси, имам си 24-ка вкъщи, но си ходя до залата, ако за деня съм решил да са пудовки. Въртя по-спокойно там, а и си правя и други неща, включително и с по-леки. Вкъщи не мога да тренирам-никакво желание и хъс.
08.08.2024 г. (вкъщи)
Обръщане и преса с лек пуш, с Гюле24 - 4х2 на ръка без почивка между ръцете.
Единични с Гюле20-суинг, обръщане, снач и клек ляво и веднага дясно. Общо 3 пъти.
Загрявките-малко ластик, лицеви опори и гребания, обръщане и тръстър с 20-ката.
Както казах предния път, вкъщи нямам такъв хъс. Но така ме мързеше да ходя до залата, а плана бе серия отгоре, та си го извъртях. Е, само толкова и малко с 20-ката, че ме е страх много да сначвам покрай мебелите.
Какво ми направи впечатление тази и другата тренировка. Та ако обърна веднъж по-трудно правя 2 преси, от колкото да обърна преди всяка преса.
10.08.2024 г.
Лег-15х20, 10х40, 6х60, 2х70, 2х80, 3х3х90;
Клек-5х20, 5х30, 5х40, 3х50, 3х60, 5х1х60 през 20 сек., два пъти;
Гребане с дъмбел (на ръка)-10х24, 5х32, 3х3х36.
На клека-слабост в краката. Лега ок за 3х3 без много зор, а на гребането с още повече аванс.
Забелязвам, че оредее ли честотата на упражненията за долна част, силата изчезва с много и бързо.
От утре седмица почивка. Едва ли ще тренирам по хотелите, но кой да знае.
12.08.2024 (хотелчето)
Лег-1х6х60;
Преса на Смит седнал;
Вертикален скрипец;
Пушдаун;
Сгъване с дъмбели;
Разгъване на крака на машина.
Влязох да видя фитнесчето малко след закуска. Топ си е за моя начин. Направих директно лег на заредената щанга с 60 кг., но малко като за първа серия. След това изброеното в 1х12-15 близо до отказа.
Никакви тренировки, нЕма време🤣
Но пиша за друго.....потрес.
Та едни млади момчета на бара в хотела (Слънчака), понеже няма много българи в него (предимно мамалигари, немци и т.н.) ме питат от къде съм. Викам: от Северна Македония (запят ме умно). Не бе, от София съм.
И единия: абе зачудих се аз какво е пък това. Другия: то нали това е държавата до нас, а южна идва в Гърция.
🤣🤣🤣🤣🤣
казано от Левронката на 14.08.24, 14:46:
И единия: абе зачудих се аз какво е пък това. Другия: то нали това е държавата до нас, а южна идва в Гърция.
🤣🤣🤣🤣🤣
Учителя по георгрфия навремето ме замеряше с тебешира, като не внимавах, ако бях изръсил нещо такова, сигурно щеше да ме накара да го изям.
#Съсипаха я тая държава
Ако се мръднете от басейна, към Бургас, обади се да пием “кафе” :D:D
Аз па мразим география. И не знам ни Северна ,ни Южна къде са ...и изобщо има ли ги...то само това да не знам...)))
А и история мразим....и там съм “силен”.
Мнението беше редактирано от nervak на 14.08.24 16:02.
казано от Splash на 14.08.24, 15:51:
Ако се мръднете от басейна, към Бургас, обади се да пием “кафе” :D:D
Благодаря, ама едва ли. Жената всяка стотна оползотворява да е на плажа 🤣 До 18.00-19.00 ч. седим понякога, после къси разходки в района и по баровете. Мечтата й е да се изнесе да живее на морето за постоянно......дай Боже някога.
Покрай басейните само преминаваме. Не, че и там не сме стояли чат пат за час-два понякога.
Скоро гледах клип на “македоните”, дето вардарците уж яко нахъсват населението им с просветители, с Александър великиОт, но млади хора не можаха да кажат кои са Кирил и Методий.....имайки предвид, че свирепо са обучавани, че са славомакедони, просветители на македонският народ, пряк наследник на древните македони. Или маймунодони, както гърците често ги наричат.
Та затъпвяването е масово явно навсякъде по света.
Мнението беше редактирано от D_M на 14.08.24 16:06.
ПФ, Next Level придобивал Флайс, където тренирам. И то КЗК говори за сливане и увеличаване броя на обектите на първите, т.е. едва ли просто покупка на още една верига, а ще преминат към тяхната търговска марка. Като знам, че тези държат по-високи цени от Флайс (като цяло в повечето фитнеси 65 срещу 89лв. за нормална месечна карта), едва ли ще оставят нещата непроменени съвсем скоро.
Тръгна от там, че одеве чете жената във Фейса разни недоволни дами, че временно им отменяли груповите тренове в предстоящите дни във всички зали от веригата Флайс, коментари, ала бала, та викам я да проуча. Ама си траят и едните и другите, защо и какво 🤣 Само успокояват от Флайс в чатовете във Фейса, че всичко ще бъде наред.
Така го виждам и аз, то е ясно щом ги поглъщат. Стават реално веригата с най-много зали в БГ
15.08.24
18:20
Доколкото четох Мултиспорт също е намесен в сделката.
казано от Brown Bomber на 15.08.24, 18:20:
Доколкото четох Мултиспорт също е намесен в сделката.
Е то са едни играчи, свързани са двете дружества.
казано от nervak на 15.08.24, 18:38:
Кругом одни евреи....
Нещо като унгарци и поляци ми звучат разните тия и ония по дружествата им, но все тая. По регистрация, участия и т.н. на пръв прочит уж нямат общо с Мултиспорт, но не винаги на хартия е като реала.
Важното е условията от тук натам да са изгодни, а не накакви резки и драстични промени.
Мнението беше редактирано от D_M на 15.08.24 19:03.
Така си го навъртяхме. Отидохме до Месемврията - стария град на разходка, а то празник на града. Ок, ама като затръгвахме, освен купона, ей това ни чакаше на моста в посока новия град 🤣
Ни таксита, ни нищо свободно до Слънчака.
ПС....справийме се.
Мнението беше редактирано от D_M на 15.08.24 23:10.
16.08.24
00:10
Имаше едно влакче, не знам дали се движи още.
казано от Brown Bomber на 16.08.24, 00:10:
Имаше едно влакче, не знам дали се движи още.
Е в самия Слънчак да. Но не знам има ли такова което да движи чак до Несебър. Но и в самия си Несебър май съм виждал на алея покрай Мелницата.
16.08.24
08:15
Да, движеше се между слънчака и Несебър, иначе нямаше да го коментирам.
казано от Brown Bomber на 16.08.24, 08:15:
Да, движеше се между слънчака и Несебър, иначе нямаше да го коментирам.
Нямам представа.
Вчера пък в едно заведение в Несебър един сервитьор ми се намръщи на 6-7 лв. бакшиш. При сметка от 78 и нещо му давам 90 (50 и 2х20) и казвам да ми върне 5. А той: днес е празник на града, това по-добре да не ми го бяхте давали, че е смешно. И си ми върна цялото ресто.
казано от nervak на 16.08.24, 10:13:
Бахти и боклука...много па големи станаха.
Точно такива му бяха думите, човек около нашата възраст. Да не говорим, че на половината миди, които жената поръча черупките бяха празни.Имаше изпаднали няколко миди, но броят на празните черупки сравнено с изпадналите миди в чинията бе двоен. Порциите на другите храни сигурно бяха също около 1/2 от обявеният грамаж в менюто. Страшни наглеци.
Мнението беше редактирано от D_M на 16.08.24 10:57.
Самият факт, че пред 90 процента от кръчмите в стария град има хора, които да те дърпат от улицата, че при тях да се пре*беш, говори сам за себе си. И то при такава концентрация на хора.Има две-три, които не прилагат този похват и са пълни постоянно. Пробвах едната и като я сравня със непретенциозните кръчмета в центъра, не може да им стъпи на малкия пръст. Порциите надолу, цените нагоре, бирата скъпа, отношението липсва.
Лекувам ги с картата аз и после оставям бакшиш ако преценя и колкото преценя.
“Водопада” в центъра на Несебър е топ.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 17.08.24 09:21.
Ами точно тия са-в края на града, където са като тераси до морето. Миналата година пак един дето работата му е да кани ни прикоткваше, но не се вързахме. Сега пак същия, седнахме защото искахме, не заради него. Вкусно беше, но то не следва да го отчета като позитив, защото не трябва да очакваш да е друго. Макар доста има, които на фона на другото, са зле и с манджата.
Мнението беше редактирано от D_M на 17.08.24 09:41.
18.08.2024 г.
Обръщане и преса в началото на всяка минута с редуване на страните, т.е. от 00:00 старт ляво, 01.00 дясно, както следва: 5х2 на страна с Гюле 24, останалото сингли, а от 28:00 и 29:00 2х ляво и веднага 2х дясно с Гюле 20.
Картата ми изтича днес, т.е. ще ми е последния тренировъчен ден във Флайса с нея, тъй като вече нямало да важи и искаха предния път да ми правят нов профил. Но им викам, чакайте да си помисля ще оставам ли при вас, не бързайте с профилите ;-) Още повече и това, че вдигат таксата на 70 лв. и то самия клуб са си го били решили, нямало общо със закупуването им от Некст левъл. То в самите различни зали на Флайс и цените са различни, нашата е от най-скъпите. Уж премиум, но и другите които не са, пак има разлика между тях. В Студентски град май е най-евтино. Но както и да е. Та вчера в моята месторабота питах и се оказа, че имат мултиспорт за 60 лв., което е даже по-надолу от досегашната ми такса във Флайса от 65 лв., но ще мога да ходя и в предната ми по-малка заличка, ако ми е кеф, защото работят с мултиспорт. Заявих си карта, която обаче ще е в сила от 1 септември. Не ми се иска да плащам по 10 лв. за еднократни тренировки (освен ако нещо не ме присърби), поради което оставащите дни ще си въртя пудовките у нас и така. То напоследък и в залата това правя често или през тренировка две, но просто там имам по-голям хъс и ми е по-спокойно.
20.08.2024 г.
Полулег с по-широк хват и пускане до малко над гърдите-до2х12х55;
Хоризонтален скрипец с ТУХ-до 2х12х73;
Разтваряне за рамене с дъмбели (2х10 кг.)-1х15;
Скотово на машина с плочки-до 1х15;
Разгъване за трицепс на машина с плочки-до 1х15;
Хак клек само със станцията-директно 1х15 с често пускане до предпазителите.
Днес така се получи, че освен закуската от около 300 кк не бях ял нищо цял ден чак до залата, в която отидох както обикновено след бач, но не усещах глад, нежелание или липса на енергия. Когато съм обядвал май повече ми се яде преди залата привечер 🤣
21.08.2024 г. (вкъщи)
КБ20:
10 суинга;
Обръщане и преса, стълби с незабавна смяна на ръцете и като цяло кратки почивки навсякъде-3х1, 2, 3;
10 суинга.
Чудя се дали да не го структурирам така, че да джиткам всеки ден 5 дни седмично. Ден обръщане и преса, ден по около 100 суинга. Нещо като 10 на всяка минута, минута и нещо.
Вчера все пак бутах лег, дърпах скрипеца, трицепс, бицепс, но ми се лашка дейба. Нямам умора, нямам трески, ще лашкам. Т,ва е.
Пък и Нервака каза, че всеки ден трябвало да се тренира и аз му вярвам 🤣
Мнението беше редактирано от D_M на 21.08.24 18:43.
24.08.2024 г. (Вкъщи)
Обръщане и преса с КБ20 с почивка между ръцете-6х5 на страна.
Суинг-1х20.
В загрявките имаше и клекове, както и обръщане и преса сингли с КБ24.
Още не съм ял нищо.
Кръвно минута след последния реп на последната серия обръщане и преса-144/84, пулс 86. А се чувствах уморен от гледна точка на силата, а не толкова задъхване, т.е. вече развалях формата. Сигурно бета-блокера пречи на пулса да скочи, но пък не блокира кръвното, което е добре, т.е. и при умора и физическо усилие е скочило в разумни граници. Кажи речи нямаше и 10 пункта над горното нормално за систола. Все пак пулса ми одеве в покой бе 65.
Мнението беше редактирано от D_M на 24.08.24 13:11.
26.08.2024 (Вкъщи)
КБ 24 Обръщане и пуш преса - 10x1 със смяна на ръцете на всеки 30 сек.
Малко лицеви, гребания, джиджи биджи с КБ20.
28.08.2024 (Вкъщи)
КБ 24 Обръщане и пуш преса - 5x2 на ръка.
Понякога бе и стриктна преса, но правя пуш не защото е по-лесно, а защото ми е по-приятно, включва повече мускули и се чувствам някак по като атлет 🤣
Свалянето на 3-4 кг. за няколко дни е супер лесно. Самият аз съм го правил десетки пъти......а.к.а. отказването на Марк Твен от цигарите.
Единият ми пък малчуган се оказа любител на японския стил. Та това излезе накрая. Остана само оцветяването на вътрешната част на ръката. Че я правят поетапно.
На днешно време май не остана млад човек, който да не се е обагрил... иначе е готина картинка 🙂
казано от Гюлето на 29.08.24, 12:17:
На днешно време май не остана млад човек, който да не се е обагрил... иначе е готина картинка 🙂
Ами това се води японско изкуство и образът е от тяхната митология. Има много подобни картини в нета, но явно не е чак толкова разпространено в БГ, защото вчера моите бяха на курс в БЧК /заради шофьорските книжки/ и разни младежи също драснати тук там са харесали много татуса, включая и като изработка и са казали, че за първи път виждат такова нещо. То махни, това да е до лакътя си се води завършена татуировка, но обикновено продължават нагоре за цялата ръка и даже обхваща и рамото. Та и моят с такава идея да я съедини и
нагоре за в бъдеще, живи и здрави. Получава се нещо такова накрая.
Мнението беше редактирано от D_M на 29.08.24 15:30.
Искаш и ще платиш синът ти да изглежда на член на Якудза и разказваш с гордост как другите 05’ лешперчета на БЧК-то му се кефят, щото му били шаренийките по-готини от техните?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече