Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Alexander Krastev на 31.01.25, 17:08:
Това чики-рики не виждам какво общо има с тренирането на пояса :)
Това е в отговор, че сигурно лашкам/използвам инерция като повдигам краката. Някои, да не кажа бая хора свиват в коленете като сгъват нагоре, което е пък супер лесно поне за мен.
А, че си трябват и други упражнения за пояса, съгласен съм.
Точно за такова говоря,макар и да има още по чики вариант -от успоредката с опора.
Пускай краката до 160градуса ,(а не до долу отпуснати)задържай секунда и тогава повдигай 90 е достатъчно пак с леко задържане.
казано от nervak на 31.01.25, 17:20:
Точно за такова говоря,макар и да има още по чики вариант -от успоредката с опора.
Пускай краката до 160градуса ,(а не до долу отпуснати)задържай секунда и тогава повдигай 90 е достатъчно пак с леко задържане.
Ще го пробвам и така. Но не се лашкам, то като ги гледам и с лашкане едвам правят 10 ина повторения.
казано от D_M на 31.01.25, 16:41:
казано от nervak на 31.01.25, 15:40:
От дъжд на вятър 21 повдигане....при това знам,как ги правите(със засилка при свалене от долната точка),ич не е нещо ,което товари пояса.
Чак пък бързат да ти арЕшат мнението :-)
Простете, вече няма да лайквам, че сме обидчиви много...
казано от Боян на 31.01.25, 18:07:
Простете, вече няма да лайквам, че сме обидчиви много...
Не е до обидчивост. Просто се съгласи с Нервака, че клатели, лашкали и сигурно и аз така го правя без да си ме виждал. Или пък си се съгласил само за другата част от мнението, т.е. че това не е достатъчно 😉
Иначе тия лайкове в редица случаи (не в повечето разбира се) са ей така за спорта. Спомням си преди години някакъв човек пита нещо, отговарям му и след това веднага след мен уважаван съфорумец му отговаря абсолютно същото и бум-дозина лайка, а Бацко все едно нищо не е казал. Лайкове нула 🤣 Не, че ми пука, но като нищо някои са лайквали без да четат. Но щом го е казал виден съфорумец, лайкваме.
Светът, форумът, джамбазите на Горубляне, жените и инстаграм красавиците са нечестни. 😃
Дано като юрист обаче можеш да потвърдиш, че съдебната и правовата ни система са извън списъка. 😁😁😁
казано от Боян на 31.01.25, 21:30:
Дано като юрист обаче можеш да потвърдиш, че съдебната и правовата ни система са извън списъка. 😁😁😁
Уточни разликата между съдебна и правова система (очевидно имаш предвид две системи), за да обмисля какво да отговоря.
Или имаш предвид съдебната система и правова държава.
😀
Това упражнение се прави по различен начин. С изпънати ръце и с изпънати крака. При теб краката са сгънати и ръцете са сгънати. В този смисъл се обезмисля. По-добре е да изпълняваш различни упражнения за корем според мен. Идеята е когато искаш да натовариш определена мускулна група, спомагащите такива да не участват в движението, тъй като фокуса в случая се променя. Ти подлагаш на напрежение и ръцете и краката и най-вероятно коремните мускули участват малко
Този го показва много добре , дори и в случая със свити колене.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.01.25 21:45.
Нищо не се обезмисля, осигуряване на напрежение в коремните мускули си го има, каквато е и целта на това упражнение за мен. Ама така можело, ама иначе можело, ама еди как си трябвало. Повечето сгъват коленете, защото не могат иначе, пък болшинството кат мен на кила, възраст, ЛТ и % мазнини и едно не могат с що годе прави крака. Пък и с набиране......абсурд.
Мнението беше редактирано от D_M на 31.01.25 21:50.
казано от D_M на 31.01.25, 21:48:
Нищо не се обезмисля, осигуряване на напрежение в коремните мускули си го има, каквато е и целта на това упражнение за мен. Ама така можело, ама иначе можело, ама еди как си трябвало. Повечето сгъват коленете, защото не могат иначе, пък болшинството кат мен на кила и възраст и едно не могат по моя начин. Пък и с набиране......абсурд.
Това което искам да каже е че не е необходимо да го правиш от лост след като не можеш да го изпълниш правилно, ако ще е за корем. Може много по-добри упражнения от земя да правиш.
Няма такова нещо като “правилно”, няма стандарт поне за такова повдигане. Ако искаш вдигай висящи крака легнал на пейка, висящ на шведска стена, ако искаш от пода, ако искаш рисувай с крака (рисувах един път тук преди години до над числото 20) и т.н. Този тип повдигания са ми силна страна без въобще да я тренирам целенасочено.
казано от D_M на 31.01.25, 21:48:
Нищо не се обезмисля, осигуряване на напрежение в коремните мускули си го има, каквато е и целта на това упражнение за мен. Ама така можело, ама иначе можело, ама еди как си трябвало. Повечето сгъват коленете, защото не могат иначе, пък болшинството кат мен на кила, възраст, ЛТ и % мазнини и едно не могат с що годе прави крака. Пък и с набиране......абсурд.
Кво означава повечето????
Повечето са тотални инвалиди във фитнеса и правят тотални тъпотии.
казано от D_M на 31.01.25, 22:02:
Няма такова нещо като “правилно”, няма стандарт поне за такова повдигане. Ако искаш вдигай висящи крака легнал на пейка, висящ на шведска стена, ако искаш от пода, ако искаш рисувай с крака (рисувах един път тук преди години до над числото 20) и т.н. Този тип повдигания са ми силна страна без въобще да я тренирам целенасочено.
Не си прав.
Мнението беше редактирано от nervak на 31.01.25 22:14.
Не мога да споря. За мен това е просто едно повдигане, което натоварва коремните мускули. Усещам, че ги удря по начинът който го правя. Ок, по други начини ще ги удря сигурно още по-ефективно и ще е още по-полезно за тях и други части на тялото.
Я Нервак предположи, колко време ще изкарам на планк.....такъв шишо като мен 😀 Не го правя по принцип, я имам 3-5 пъти в живота, я не.
Не е въпроса, колко ще изкараш,а колко е добре.
Бих ти препоръчал два,три пъти по 30 секунди ,плюс след това една серия от 30 сек динамичен планк,тоест от лакти да заставаш на длани и обратно....
След време ще увеличиш времената...после ще добавиш тежест,после ще я увеличиш...до 100кг за минута...това е моята цел)))
Принципно мисля,че Сашо го каза преди 5-6г(може и да греша,но си мился,че е правилно),ако можеш да задържиш спокойно 3 минути планк...вече е време за тежест.
Мен вариациите с ръка под и над корема и повдигане на срещуположни ръце и крака много ме мачкат.
Мнението беше редактирано от nervak на 31.01.25 23:36.
01.02.2025 г.
Раменна преса на машина-1х20, 15, 12, 10, 12;
Разтваряне с дъмбели-1х12, 10;
Разтваряне с кабел на скрипец-1х10;
Шруг с дъмбели-1х15, 1х12;
Разгъване за трицепс на скрипец с /\ метална ръкохватка-1х15, 10, 10;
Разгъване за трицепс на скрипец с въже-1х11.
Навсякъде в пирамида, където са повече серии, като последната (или единствената) серия е направена до невъзможност за още едно повторение без разваляне на форма или с чийт. Само на шруга може още доста, но от там ми идва най-много болката в едната ръка, т.е. вече от около над 30 кг. на ръка в която държа тежест и е изпъната надолу продължително време. При гребане с дори по тежки дъмбели няма проблем, но при шруг, тяги ме боли по време на движението и след това.
Няма смисъл да пиша тежестите, подхода и методиката са по-важни.....пък и те едни тежести.
Отслабването е 2 напред, 1 назад, но още си позволявах кръшкане с алкохол и десерти. Като туря чертата е нормално, в момента - 2 кг. за 2 седмици. Но утре идва деня за 2 напред 😀
Храна: до тук малко над 1000 кк. Довечера сме на пицария, но ще ям някаква пържола със салата. Без пиене и десерти. Затягам постепенно още повече, да не е изведнъж.
Добавки: Трибестан, Ел Карнитин, БЦАА.
казано от nervak на 01.02.25, 22:12:
Пояс па няма...
Абе аз от толкоз години вписвам без “упражнения за пояса”, какво стана да ме захванеш баш сега 😀
Не съм забравил, отчел съм съвета. Но пояса е при гърдите 🤣
Така и така пиша, днес разбирам, че близо месец сме имали нова зала на баш Next level в квартала. Мааалко по-далеч пеш от Флайса, но все пак е до 7-8 мин., хайде 10 да са. За чий са им толкоз близо една до друга все техни зали, но още утре мисля да я видя. Гледам по снимки баш за гръб имат от тия Хамър машините (или в този стил), които ме кефят, та ще ми дойде тамън. Но пък гледам в нета се оплакват, че все още липсвали достатъчно тежести.
Мнението беше редактирано от D_M на 02.02.25 09:48.
казано от nervak на 02.02.25, 00:02:
Разбирам...
Планка е гарантиран. То не пречи и вкъщи да го правя по-редовно ей така, но 3 мин. със сигурност няма да мога. Последно преди доста време задържах около минута и 30 някъде без отказ, но се поразтреперих и спрях.
02.02.2025 г.
Латпулдаун широк надхват-1х17, 12, 10, 10;
Хоризонтален скрипец с ТУХ-1х10, 12;
Пушдаун с прави ръце-1х15, 12;
Задно рамо на пек дек машина-1х15, 12,
Повдигане за прасец седнал-1х21.
Отидох да я видя тази зала на Некст левъл.......много нива под Флайса. Една никаква съблекалня, липсват тежести, като цяло навява тъпо усещане.
Вчера малко след полунощ и последното ми мнение, взех та врътнах два планка от по 30 сек.
казано от nervak на 02.02.25, 18:26:
Къде е тази зала?
В една от сградите на бившия Балкан стар, на ул. Резбарска. Пада се вляво от основната стъклена, ако си с лице към тях. Гледам Групама имат там ликвидационен център за щети по застраховки. Абе ако имам избор, няма да ида повече.
Мнението беше редактирано от D_M на 02.02.25 18:34.
03.02.2025 г.
Днес без зала, то някак нямам и сила, а и желание след 2 поредни посещения. А и по план. Уж ала бала упражнения, ама така като переш всичко до технически отказ, си се усеща една обща умора.
Калории вчера-2130, днес-1863. Гледам да ям неща, които мога да измеря, включително на обяд в заведението в работата поръчвам от храните на грамаж, когато имам избор.
Добавки: Трибестан.
Това БЦАА, което в момента пия било с глутамин, но просто не съм го описвал.
Кантарчето пак леко надолу и така. Започнаха дънките да ми пропадат леко на тая дупка на колана.
Мнението беше редактирано от D_M на 03.02.25 20:36.
04.02.2025 г.
Пудовка 20 кг.:
1х обръщане и преса ляво, дясно и 2х клек. После дясно, ляво и 2х клек.
Обръщане и джърк/пуш преса х 1 в началото на всеки 30 сек. лява и после дясна. Общо 11.30 мин.
С болка в едната ръка, но така ме мързеше за зала, че няма накъде. Та си врътнах нещо вкъщи.
06.02.2025 г.
Без трен днес, а мислех да ходя уж на зала. Вчера болката в ръката бая повече се обостри от онзи деншното занимание с пудовката, но то от средата на декември не е спирала изцяло......пак предизвикана от нея. В крайна сметка реших да пропусна, макар през това време да си тренирах не леко някъде, тъй като при много движения не ме е боляло по време на изпълнението им или пък да е имало обостряне на другия ден. Но все пак пасувах. Ще видя дали да дам почивка още ден два.
Добавки: Трибестан, Магнерич.
Храната: уж гледам да съм в дефицит.
казано от nervak на 06.02.25, 22:27:
Е какво ти пречи ръката да клякаш,за бедрено сгъване и разгъване...пояс.
Да, наистина одеве мислех утре ако не друго поне да поклякам. То и от лега и пресите съм нямал проблем, та ще видя.
Не знам причината, но при бедрено разгъване получавам болка в свивката между бедрото и корема. Особено на едното. Нямам хернии, подутини или болки при каквото и да е друго напрягане, като клек, тяги, гребания и т.н. Няколко пъти пробвам последните месеци и все същото, реално дори при смешни тежести.
Мнението беше редактирано от D_M на 06.02.25 23:11.
казано от Гордан на 08.02.25, 10:54:
Да не е някой натегнат хип флексор?
Нямам представа. Не усещам нищо при никакви други движения и натоварвания. Единствено при разгъване и то повече от дясната страна, точно в средата на свивката.
08.02.2025 г.
Клек-3х5х55;
Лег-3х5х70;
Латпулдаун с широк надхват-3х5х56;
Планк-1 мин. (смея ли и днес да мина метър 🤣)
Никакви обем боклуци днес. Като цяло-подмаксимално и свежо. Планка вече на 1 мин. и щеше да започне треперенето. Ще го увеличавам постепенно.
Калории до тук около 700, а долу е следтренировъчното хранене за запълване на гликогеновите депа и засилване на анаболизма........и осигуряване на така нужните в този прозорец аминокиселини 🤣
Нещо отслабването не върви по план, но леко леко се движим надолу и нагоре, с предимство надолу.
Мнението беше редактирано от D_M на 08.02.25 17:08.
09.02.2025 г.
Днес-снимката долу.
Утре почивка, че колкото и да е подмакс, са си 2 поредни дни с припокриване тук там. Но ще врътна някой планк утре след бач, че ме дебнат тУк 🤣 Пък и си трябва.
По план повтарям във вторник и четвъртък същото и след това иде дИгане на тежестта.....дейба 🤣
Нищо излишно за няколко седмици, ако имам и силици де. Че започвам да стягам все повече, та вече да тръгна по-рязко надолу за известно време.
10.02.2025 г.
Без трен днес. Малко над 7000 крачки на едното и около 6900 на другото приложение. Като се има предвид, че заебах колата за бач, защото съм близо, а и няма къде да паркирам вече както преди, а поне 8 часа синя зона е абсурд. Та ходя доста повече, даже на обяд си измислих задача, която ми отне над 30 мин. общо ходене насам натам, после след работа пеш до магазина, до вкъщи и т.н. Цялото разстояние до бача е три спирки, т.е. нищо и гасях колата студена, когато ходех с нея, но част от маршрута не е ок за пеш. Като нищо може да те отвеят някъде по трасето. А другото е много заобиколно, но понякога жената ме оставя на едно място в нейната посока, та пак събирам повече пеш на отиване, т.е. около 15-20 мин. ходене.
Та това е общо взето макса ми. Ако искам повече трябва като се върна от работа целенасочено да тръгна да обикалям ей така безцелно. Работата ми често изисква изключително умствено съсредоточаване (не е рутина или на конвейр в повечето случаи), 8 часа съм така, после на пазар почти всяка вечер, на зала ако е ден за тренировка (а те са средно през ден) и кога да се прибера, оправя, вечерям и да се поотпусна с тотален релакс. Защото истински си почивам при нищоправене. И то е клечане на стол в кухнята и тв. Не седя или лежа по диваните. Трудно заспивам дори след тренировка, макар преди това да ми се събира 6-6.30 ч. сън от предходната вечер.
Към Бомбъра, та да не мацам в на Иван дневника.
Ей този е, може да съм показвал и с един друг преди него, наистина не ставащ.
Стар е клипа, но то от тогава общо взето е в гардероба на топло :-)
Мнението беше редактирано от D_M на 11.02.25 17:32.
11.02.2025
Лег-3x5x70;
Клек ХБ-3x5x55;
Гребане с лост-3x5x62.5.
Субмаксимално и свежо.
Миналия път не описах техника, но мисля намерих моето. А то е разкрач дори малко по-тесен от нивото на раменете и пръсти на ходилата сочещи напред. Като ги дам встрани на 45 % и нещо нямам сила в бедрата, така както по новия начин, с който дори и дълбочината ми идва по-лесно. Не знам причината, но още на хак клека на машината го забелязах.
13.02.2025 г.
Преса-3х5х40;
Румънска тяга-3х5х62.5.
Ясно, че е леко, ама седмицата приключи. От другия трен подскача теглото малко.
Добавки: Трибестан, Ел картитин, БЦАА, Магнерич.
казано от nervak на 13.02.25, 21:46:
Пояс .... веднъж месечно е достатъчно.
Критиката е с право, но защо точно сега. Тук списвам от 2016 г. и едва от скоро ме питаш за упражнения в тая насока.
Иначе не съм го заебал, но от тоя планк се изправях с болка от пейката след лега 🤣 Явно си ме е “ударил”, а болката/треската е в най-ниската част на коремните мускули, т.е. от пъпа надолу.
Ще го правя, даже може и в дните без зала.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече