Препоръчайте режим за сваляне на 20 излишни килограма

25.08.24
15:11

Здравейте, на 40г съм, висок 166 и тежа вече 92кг.
Последните 10кг ги качих през последната 1г (по вина на силен стрес в работата).
Основно всичко е натрупано в областта на корема.
Работя физическа работа ( в супермаркет ) което изисква по 6-7 часа на крак или в движение, след което се чувствам адски изморен. Лисва ми и сън (5-6часа), през нощта се будя често. Вече усещам как тези ми килограми се отразяват на здравето и личния ми живот ( половинката не иска да спи до мен и бяга в другата стая, имам запек, главоболие, затруднено дишане, отделно понякога имам и ускорен пулс). Така че ...
Дайте идеи какво да направя за да сваля поне 10-12 от тези 20 килограма. Пробвам да ям здравословно ( салати, пилешко, храни богати на фибри), но нещата не се получават.  Спортувам когато и колкото мога, карам колело ( с него ходя често на работа) и Фитнес, обмислям да се запиша и на плуване (въпреки, че не мога да плувам).

Темата беше редактирана от brego на 25.08.24 15:36.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

26.08.24
09:03

Като начало опитай да създадеш калориен дефицит, т.е. да приемаш по-малко калории от тези, с които поддържаш тегло. Има не един и два калкулатора в интернет пространството, за съответното ти лично тегло и физическа активност на ден, колко калории да приемаш за баланс и колко за отслабване.  Инсталираш си след това приложение на телефона и записваш всяко едно нещо, което ядеш. И да кажем ако трябва да ядеш 2500 калории на ден за поддръжка, ти се стреми към 2100-2200 и след седмица две виж как са нещата. Ако не мърдаш, сваляш още малко.

26.08.24
13:49

Въоръжи се с търпение,поне за година.
Два килограма на месец е нормално да се свалят.
Да храната трябва да се намали ,но постепенно.Примерно ,ако си ял по един хляб  започваш да намаляш с половин филия.
Никакви драстични промени не прави с храната .както и не брой калории и подобни неща.
Независимо каква ти е физическата активност като вид,трябва да е всеки ден.
Което значи обемно стегнато без да се  влиза в червеното.
Отделно тялото ти играе номера и трябва да се научиш да ги разпознаваш.
Самонаблюдавай се,нужна е воля и себеотрицание.
Успех

26.08.24
15:09

При не броене на калории, най-лесно е май с правилото на чинията. Взимате една чиния с диаметър около 21-22 см., половината от нея са зеленчуци /броколи, маруля, краставици, домати, чушки/, 1/4 от чинията са протеиновата храна /например пържола колкото длан, хайде 200 гр. да е/ и 1/4 въглехидрати-ориз, картофки, пълнозърнести две малки филийки хляб. Или пък правилото на двойната чиния /за трениращи и отслабващи/, като на вечерята порцията протеин е двойна. Яде се 3 пъти на ден, няма междинни, няма това онова. Махат се алкохол, всякакви пакетирани боклуци и десерти.
Не знам как ще е в дългосрочен план, но това нещо е обсъждано доста преди да бъде дадено за най-лесния шаблон в САЩ и Канада за затлъстялото население. На практика и без да ми е целенасочено го приложих от събота сутринта когато се измерих и днес сутринта бях  -2.4 кг. надолу. Демек два пълни дни само съм го прилагал.
Наясно съм, че точно аз не съм еталон за такива работи, още повече съм доста дебел и е нормално в началото да има бързи резултати от изхвърляне на водата, но просто споделям. Че иначе на око май трудно се справят хората, как да намалят и дали не прекаляват.

Мнението беше редактирано от D_M на 26.08.24 15:11.

27.08.24
10:04

Не ям изобщо хляб ( ако не изключим течния хляб- бирата). Мислех да почна с Кето режим, ама някой неща ми се струват прекалени там.

27.08.24
10:08

Бирата не закачай ...по добре кажи,как си със сладкото....чипсове,фафли и прочие лайна

27.08.24
10:50

чипсове ям, сладкиши не обичам, кафето си пия с 1 малка бучка захар. Сол и захар купувам веднъж в годината

27.08.24
11:16

Нещата са банално прости! :

1. Повишаваш физическата си активност,колкото можеш повече
(като тренировка с тежести е най-добрият вариант,но и всяка друга дейност пак ще помогне)

2. Редуцираш храната надолу , като първо махаш чипсове,вафли и всичко от сорта, както ти казаха по-горе.
Щото си дебел ( нищо лично) и за теб са противопоказни .

Според мен удачен режим на хранене при теб, може да ” фастването” .
Тук има хора, които може да ти споделят опит от първо лице за него, иначе инфо в нета.
Трибестан в доза 2 гр.+ и прилични мултивитамини няма да са излишни.

Вземи се сериозно в ръце и оправи, както физиката си,така и семейството си! Защото следващите стъпки са сърдечно-съдови,диабет и развод(може и в обратният ред).
Желание и воля/инат! Другото са празни приказки.

11.09.24
14:02

Ще добавя още към всичко, което съм написал)
Опитайте да зададете редовно време за лягане. Сънят е важен за регулиране на теглото и цялостното здраве. Намерете начини за управление на стреса, като медитация, хобита, които харесвате, или приемане на добавки като магнезий B6.
Дори и да ядете здравословни храни, важно е да контролирате калориите си. Опитайте се да запишете всичко, което ядете, и да следите калориите си. Увеличете приема на питейна вода. Понякога жаждата може да бъде сбъркана с глад. Хидратацията също помага за метаболизма.

Мнението беше редактирано от Анели на 17.09.24 10:49.

11.09.24
17:35

казано от Анели на 11.09.24, 14:02:

Понякога жаждата може да бъде сбъркана с глад. Хидратацията също помага за метаболизма.

Подкрепям с две ръце!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1