Дневен план за навициСвали сега 

10 000

Поредното предизвикателство към кросфитърите от Кросфит Футбол

10 000

На страниците ни вече сте срещали няколко кросфит комплекса от сайта за физическа подготовка по системата кросфит на американските футболисти - това са различните варианти на Фолксвагена.

Искаш ли да тренираш по правилния за теб начин без повече лутане?

Методът на BB-Team е модерният начин да тренираш за резултати с правилните насоки спрямо твоите възможности, предпочитания и ежедневие.

На страниците ни вече сте срещали няколко кросфит комплекса от сайта за физическа подготовка по системата кросфит на американските футболисти - това са различните варианти на Фолксвагена.

По-опитните и силни момчета, че и момичетата харесват подобни комплекси, които поставят на изпитание не само силата на мускулите им, но и силата на волята да успееш да завършиш поредния тежък комплекс.

Затова не е чудно, че няма да спра с фолксвагените и ще ви запознавам периодично и с други "бижута" от колекцията на Кросфит Футбол.

В случая става въпрос за една модификация на кросфитския трибой: отново имаме тройката силови упражнения, но вече не търсим максималната тежест, с която да изпълним всяко от тях, а тези тежести на трите щанги, с които максимално бързо да повдигнем 10 000 паунда сумарно.

Вдигнете 10,000 lbs (4545,45 кг) за максимално кратко време, като правите по едно повторение от:

 • Класически клек с щанга;
 • Раменна преса с щанга от стоеж;
 • Мъртва тяга.

Можете да използвате каквато си искате тежест за трите движения, без ограничение на броя рундове, като единственото условие е да правите движенията в дадения ред.

Резултатът се записва като тежестите на трите движения, броя рундове и времето за вдигането общо трябва да отговарят на 10 000 паунда.

Стандартите за изпълнение на комплекса са:

Класически клек с щанга:

 • Бедрата и тазът напълно изпънати в горно положение;
 • Тазът е под горната част на коляното (под паралела) в долно положение.

Раменна преса с щанга от стоеж:

 • Щангата опира горната част на гърдите в долно положение;
 • Ръцете заключени в лактите в горно;
 • Не се генерира стартова сила с бедрата и таза, т.е. тазът и коленете са разгънати и не се сгъват в нито един момент от движението;
 • Стъпалата остават на земята по време на цялото движение.

Мъртва тяга:

 • Щангата е на пода в долно положение;
 • Колената и тазът напълно заключени в горно положение;
 • Раменете са зад лоста на щангата;
 • Ръцете не се сгъват по време на движението.

Тъй като всеки атлет сам определя тежестите на трите движения, с които да изпълнява комплекса, то скалирането за по-начинаещите се заключава в намаляване на тонажа, който трябва да се повдигне, или използване на прогресии на тези от движенията, които още не са заучени с безопасна за изпълнение техника.

Напредналите кросфитъри могат да утежнят комплекса, като увеличат нужния тонаж, вземат щангата за военната преса от земята с обръщане или сложат по-близки до 1РМ тежести.

Все пак препоръката е да се придържате към комплекса AsRx без модификации, като дори можете да го използвате за един от бенчмарк комплексите, с които да следите напредъка си.

 • Хора с контузии в лактите, раменете, раменния маншон, гръбнака, тазобедрените стави, коленете или глезените следва да консултират изпълнението на комплекса с ортопед/кинезитерапевт, след което да научат правилната и безопасна за тях техника заедно с треньор.
 • Хората с гръбначни изкривявания или изменения в свода/формата на стъпалата следва да изпълняват комплекса само под контрола на обучен специалист.
Още съдържание по темата
Мъртва-тяга-щангистко-обръщане-от-вис-и-бърпита
Мъртва тяга, щангистко обръщане от вис и бърпита

Тренировъчен комплекс за силова издръжливост

Щангистко-обръщане-мъртва-тяга-и-скокове-на-въже
Щангистко обръщане, мъртва тяга и скокове на въже

Имате силна и издръжлива задна верига? И сте технични? Нека проверим.

EMOM-Щангистко-обръщане-с-подклек-тръстър-и-пръсти-до-лоста
EMOM - Щангистко обръщане с подклек, тръстър и пръсти-до-лоста

Ще издържите ли докрай?

EMOM-Щангистко-обръщане-с-клек-и-бърпи-набиране
EMOM - Щангистко обръщане с клек и бърпи-набиране

20 минути изпитание на сила, издръжливост и техника

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow