Ударен метод на Джо Уидър

Ударен метод на Джо Уидър

Завършихте първия си сплит, но все още не ви достига тегло? Опитайте ударния метод на Джо Уидър

Програмите на Джо Уидър се основата на неговите принципи, като най-застъпеният е този на кръвонапълването. И наистина, всеки тренирал по неговите програми се убеждава лично в това. Пък и почти всеки любител, който иска да покачи малко мускули. Двете програми, с които ви запознахме досега - курсовете му за начинаещи и средно напреднали, също водят до така приятното напомпване на мускулите.

Но Джо разбира, че тренирането по този начин не е достатъчно за един шампион. Той вижда, че това, което разделя момчетата от мъжете, е развитието на мощна физика, тренирайки на предела на възможностите. Със своите изследователи доказва факта, че принципите на кръвонапълването и постепенното увеличаване на тежестите не са достатъчни за целта и че трябва да се мине и по пътя на силовите тренировки.

Затова създава ударния си метод, с който любителят културист може да увеличи значително силата и теглото си.

Ето я и самата програма:

Джо ви съветва:
 
  • изпълнявайте програмата 3 пъти седмично в непоследователни дни (например - понеделни, сряда и петък).
  • използвайте такава тежест, че шестото повторение да е наистина последното, като не правите компромис с техниката. Най-удачно е след 1-2-3 загряващи серии да достигнете до килограмите, с които можете да изпълните 6 повторения максимум. С тях направете всичките 4 или 5 серии, като най-вероятно повторенията ви ще намаляват с хода на сериите. Все пак се стремете да не падате под 4 повторения.
  • не изразходвайте излишно енергията си извън залата - почивайте възможно повече и не се занимавайте с други физически дейности като плуване, бягане, дори и допълнителни упражнения в залата.
  • увеличете хранителния прием, ако качвате прекалено бавно. Правете програмата 3 месеца.
  • намалете хранителния прием, ако качвате прекалено бързо (т.е. започвате видимо да губите релефа на мускулите си). Правете програмата 2 месеца.

Ударният метод на Уидър е подходящ за по-слабите любители, които все още имат нужда от доста килограми тегло. Възползвайте се, но само ако сте сигурни, че можете да си осигурите нужната храна и почивка, за да извлечете максимума от този метод.

Препоръките ми като трениращ и треньор

За ударния метод на Джо Уидър бяхме чели в рускоезичното издание на книгата му, а след това и Еню Рангелов го бе споменал в своята "Мегамускули за вас". Той, заедно с клека в 20 повторения са програмите, с които видимо и бързо слагахме месце върху хилавите си скелети. Понеже нямахме уредите за бедра - пропускахме упражнения 9 и 10. Нещо, което с днешния си опит и знания препоръчвам на всеки, който прави програмата.

Други неща, на които обръщам внимание, са:

  • карам трениращите да правят вертолета с по-широк хват, а в повечето случаи дори го заменям с хай-пул;
  • упражнението за корем го правим в 6 повторения с тези, които имат нужда от повече маса в областта на така мечтаните "плочки";
  • раменните преси зад врат ги правим само с хора, които имат нужната мобилност за упражнението;
  • военната преса я изпълняваме от стоеж само с владеещи безопасната техника на изпълнението й;
  • в зависимост от индивидуалните особености и начина на изпълнение на клека и тягата може да сложим едно от двете в края на програмата.
Научи още

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1