Дневен план за навициСвали сега 

По-правилният начин на отслабване

Алтернативи в стремеща към сваляне на излишните килограми

В забързания начин на живот често се стига до проблеми с наднорменото тегло. Решенията за справянето с тях изглеждат твърде трудни. Липсата на време, мотивация и като цяло нежелание за спорт подтикват хората към нездравословни опити за рязко понижаване на телесното тегло.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Алтернативи в стремеща към сваляне на излишните килограмиВъзможните алтернативи за справяне с проблема са няколко. Факт е обаче, че голям процент от незапознатите прибягват към доста екстремни опити да постигнат резултат - рязко ограничават приема на храна или дори го свеждат до минимум.

Бързо отслабване, бавно отслабване? 

Търсеният резултат за тях, а именно понижаването на килограмите, несъмнено ще бъде на лице. Това звучи добре. Още по-добре звучи и ако добавим, че това се постига за около 7-10 дни. От друга страна обаче това е напълно отхвърляна алтернатива за сваляне на излишните килограми. Редица специалисти и диетолози ще ви уверят, че методът е изключително грешен и нездравословен.

Свалените килограми от ограничения прием на храна ще бъдат приблизително 80% мускули и 20% излишни подкожни запаси под формата на мазнини. Целта е постигане на точно обратното или казано по друг начин - минимална загуба на мускулна маса и колкото се може повече освободено тегло на излишни подкожни запаси. При рязка загуба на мускулна маса за кратък период от време може да се стигне до нежелани проблеми със здравето. Анализираният горе (грешен) начин за справяне с излишните килограми води точно до рязка загуба на мускули.

Трениращите, в стремежа си да постигнат целта си възможно най-скоро, си поставят цели, които в повечето случаи са непосилни за изпълнение. Много от желаещите да отслабнат искат да постигнат ефект в рамките на 1-2 седмици, който да е същевременно впечатляваш и траен. Реалните резултати, които можете да постигнете за такъв период може да бъдат лесно изчислени.

1 кг подкожна мазнина се равнява на ~7000 ккал. Което означава, че изгарянето на 1 кг мазнини = 7000 ккал.

Този 1 кг мазнини може да бъде освободен за период 7-14 дни в зависимост от начина на трениране и хранене. Съобразявайки се с тези данни лесно можете да си поставите цели, които да бъдат реално достижими за Вас. Думата „диета" за много от незапозналите се в спорта означава глад. Категорично - НЕ! Диетата е правилно и здравословно хранене. Разлика между диета и хранителен режим няма. Новаците изпадат в шок, когато разберат, че за да отслабнат, е необходимо да покачат приема на белтък в менюто си, както и броя на храненията през деня.

Белтъците са необходими на организма Ви, за да успее тялото да набави необходимия градивен материал за растеж на мускулите. Покачването на мускулна маса и същевременно изгаряне на подкожни мазнини - това е начина по които най бързо ще постигнете желания ефект. Сигурно си задавате въпроса, как едновременно ще трупате мускули и ще сваляте килограми? Отговорът е изключително прост и ясен за обяснение.

Идеология на отслабването 

Колкото повече мускули имате, толкова повече енергия може да освободите за определено време, което означава, че колкото повече енергия освобождавате, толкова по-бързо изгаряте излишните подкожни мазнини. Изводът е, че ако имате повече мускули, то по-бързо ще постигнете желаната от вас цел. Не се шокирайте, когато чуете „покачване на мускулна маса." Успокоението е насочено главно към читателките. Няма да заприличате нито на културистки, нито пък ще се сдобиете с гигантски бицепси. Просто в периода на изгаряне на мазнини, мускулите са ви необходими.

Гладът решение ли е за отслабване? 

Според начинаещите единственият начин да се отслабне е да не се яде възможно най-дълго време, както и да ограничат приема на мазнини. Това е 100%-ова грешка на спортуващите. Избягвайки приема на мазнини, Вие подлагате организма си на стрес, понеже досега тялото е свикнало да му бъдат доставяни. Рязкото им ограничаване води до лоши последици и ви отдалечава повече от това да свалите излишните килограми.

Когато не доставяте на тялото си мазнини, то задейства защитните си механизми и започва да произвежда още повече такива. Биохимията на тялото и законите на термодинамиката не позволяват едновременно да се синтезират и да се изгарят мазнини. Мазнините са с важно значение за човешкия организъм. Те правят кожата по-еластична, укрепват клетъчната структура, преносители са на разтворими витамини, имат буферна защита на някои жизненоважни органи.

Сигурно вече сте се досетили, че приемът на въглехидрати ще бъде сведен до минимум. Това е така, понеже те са основен енергиен източник. Целта ви ще бъде да използвате за енергия излишните подкожни запаси, а не въглехидратите, затова приемът им през периода на изгаряне ще бъде стриктно ограничен.

Спазвайки посочените оказания, ще постигнете целта си за много по-кратък период от време, а и ефектът ще бъде траен. Всичко това ще ви накара да се чувствате по-добре. Външният ви вид ще бъде отличен и всичко това ще е постигнато здравословно!

Още съдържание по темата
Хранене-и-хранителен-режим-каква-е-разликата
Хранене и хранителен режим - каква е разликата?
Отърви-се-от-лошите-хранителни-навици-с-този-доказан-метод
Отърви се от лошите хранителни навици с този доказан метод
Хранителен-дневник-първата-стъпка-към-по-добри-хранителни-навици
Хранителен дневник: първата стъпка към по-добри хранителни навици
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow