Интервю с Юлия Иванова (Juls)

"Човек трябва да се бори за онова, което обича и което го прави щастлив"

Интервю с Юлия Иванова (Juls)

Предлагаме на вашето внимание едно интервю с Юлия Иванова (Juls). Тя е студентка, но и майка, и жонглира с много отговорности. Вижте какво означават за нея добрата форма и спортът и какво влияние оказват върху начина й на живот.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Представи се на читателите?

Казвам се Юлия Герасимова. На 23 години съм, от гр. Павликени. Омъжена съм и имам син на 2 години. В момента съм последна година студентка в специалността "Международни икономически отношения".

Кога започна и кое те накара да се захванеш с тежката щанга?

Започнах да тренирам по-сериозно преди година и половина. Отначало вкъщи със собствено тегло, после си купих лост и тежести. Зала започнах да посещавам редовно през март 2013 г. А в "тежката щанга" се влюбих на шега, преди почти шест месеца. Главен виновник за това е Александър Петров (Madboy). Той ми вкара тази муха в главата и то взе, че ми хареса.

С какво се занимаваш и как съчетаваш спорта с ежедневието си?

В момента не работя. Имам достатъчно време, за да съчетавам успешно семейството с образованието и тренировките. Когато съм в сесия, става по-напечено, но с добра организация излизам жива от ситуацията.

Какви са ти целите и какво си постигнала досега?

Най-голямата ми цел е да тренирам без да се контузвам, или поне не сериозно, и да се науча да тренирам, без да позволявам моментното ми емоционално състояние да повлиява върху резултатите ми. Радвам се на визуален напредък в резултат от тренировките, но по-важна за мен е вътрешната промяна - тази в мирогледа и характера. Общо взето се чувствам по-силна, по-спокойна, по-търпелива и по-балансирана.

Сподели накратко какви са тренировъчните и хранителните ти принципи?

Основни тренировъчни принципи - давам всичко от себе си в залата, не се скатавам никога и не позволявам на глупости да ми провалят тренировката. Всичко друго зависи от времето, с което разполагам и целите, които преследвам. В храненето давам превес на качеството пред количеството и се старая повечето продукти да са домашно производство. Иначе се храня доста еднообразно.

Интервю с Юлия Иванова

През какви хранителни режими си минала? Давали ли са резултати според целите, които си гонила?

Хранила съм се по ВМ-НВД протокол, ВВД, ВХ ротация, ЦХ. Всички режими са давали резултат, когато са били правилно съчетани с подходящи източници на позволените от режима храни, адекватно физическо натоварване спрямо калорийния баланс и достатъчно сън и почивка. В момента се храня на принципите на кето-диетата и все още е рано за заключения, но да кажем, че за тези 40 дни до момента съм доволна.

Коя ти е любимата торта или любимото сладко нещо?

Нямам. Ям всякакви сладки изкушения. Не обичам единствено сметана и тахан.

Използваш ли добавки? Какво мислиш за спортните храни и добавки?

Използвам добавки, въпреки че често забравям да ги пия. Мисля, че при сериозно натоварване добавките, които подпомагат възстановяването на мускулите и опорно-двигателния апарат са задължителни.

Как подреждаш ежедневието си с щанги, грижи за семейство и дете? Опиши накратко един свой ден.

Сутрин ставам към 06.00, пия няколко кафета и преценявам какво имам да свърша през деня вкъщи и с малкия. Старая се да съм привършила до към 18 ч. Обикновено тренирам между 18.00 и 20.00 ч. вечерта. Общо взето съм организирана и успявам да намеря време за всичко. След тежка тренировка обикновено заспивам седнала, иначе не обичам да си лягам рано и не спя много.

Коя е мускулната група (ако има такава), която генетично не ти е заложено да върви?

От доста време не тренирам отделно мускулните групи, нито преди съм имала сериозен стаж, за да кажа твърдо, че нещо не ми върви. За скромния ми опит в залата съм се ядосвала само за прасец и бицепс.

Занимавала ли си се с друг вид спорт, преди да влезеш в залата? Какво би искала да опиташ?

Тренирала съм за удоволствие хандбал, баскетбол по 2-3 години и кик-бокс почти една година. Кик-боксът ми беше доста интересен, но бях дебела и тромава и се изморявах бързо. Засега не искам да опитвам друг вид спорт. Честно казано, много трудно може нещо да ми хване окото и да ме заинтригува.

Правиш ли жертви в името на тренировката?

Правя доста жертви, за да мога да тренирам. Човек трябва да се бори за онова, което обича и което го прави щастлив.

Тренировките са неизменна част от живота ти, приоритет ли са, ако да, до каква степен?

Моите приоритети се делят на два вида - хора, които обичам, и дейности, които ми носят удовлетворение. Щангите ми носят една специфична вътрешна наслада, която, колкото и егоистично да прозвучи, не бих захвърлила просто така. Определено са много важни за мен.

Как реши да се занимаваш със силови тренировки, които прераснаха изцяло в силов трибой?

Както казах по-горе, Сашо ми даде идеята, и аз се влюбих в нея на мига. Иначе баба ми е разказвала как като много малка все съм се напъвала да вдигам някакви тежки кашони, акумулатори, дървета и такива неща и съм се ядосвала, ако не успея. Ха-ха, явно е било въпрос на време.

Смяташ да се състезаваш, но на професионално ниво ли? Какви са целите ти? Поставила ли си си висок връх или просто искаш да пробваш?

На какво ниво - само времето ще покаже. Нямам поставени цели относно това. Целта за мен е вид ограничение. По-скоро мога да кажа, че се стремя към постоянен прогрес.

Какво е чувството от повдигната тежест, която до преди дни не си можела да отлепиш сама

Щастие.

Интервю с Юлия Иванова

Смяташ ли, че това е правилният път за млада, красива и мила дама като теб? Какви негативи виждаш и не ставаш ли "по-мъжествена"? (Позитивната страна е ясна, удовлетворение, вдъхновение, удоволствие, радост и много други.)

Смятам, че правилният път е онзи, по който човек върви с усмивка. А за "мъжествеността" е много относително и въпрос на индивидуална представа. Аз се харесвам и нямам някакви притеснения относно това как изглеждам.

Как те възприемат партньорът, близките и приятелите, виждайки да се развиваш в толкова "мъжки", силов спорт ? Промени ли им се някак мирогледа и приемат ли те като различен човек?

С радост мога да кажа, че до мен остават и ще останат само хората, които ме обичат и уважават заради самата мен, независимо с какво се занимавам. Те ме възприемат като по-отговорна, постоянна и целеустремена личност.

Знам, че мотивацията ти идва отвътре, от самата теб, но кой е човекът, който ти е ударил най-силно рамо и ти е опора в тази трудна борба за преодоляване на психологически бариери и изграждане на по-силен характер и визия?

Един бъдещ световен шампион.

Напрягането ти в залата мир, релаксация и спокойствие ли ти дава, или те напряга, мотивира  и надъхва още повече психически?

Тежката тренировка ми носи спокойствие и радост. Чувствам се по-пълноценен човек.

Как възстановяваш след тежка тренировка? Имаш ли някакви "трикове", които ти помагат за по-бързо възстановяване?

След най-тежките тренировки обикновено заспивам седнала. Дори се е случвало да заспя, докато вечерям. Явно тялото ми само намира най-ефективния метод да се възстанови. Буквално се самоизключва, аз не правя нищо особено.

Прогресът изисква труд, отдаденост и упоритост и не идва толкова бързо, колкото ни се иска.

По колко време и как загряваш/разгряваш преди и след тренировка?

Разтягам се вкъщи преди тренировката. В залата минавам през колелото за 4-5 минути, загрявам ставите, минавам през лоста и съм готова. След тренировка не разгрявам.

Би ли насърчила детето си да се занимава със силови спортове или би го насочила към друг тип спорт?

Бих го подкрепила да се занимава с онова, което му харесва. Независимо какво е то. Знам добре, че насила хубост не става.

Силовият трибой и тренировките за здраве, тонус и красота се различават. Кое те накара да предпочетеш първото? Смяташ ли да се занимаваш с него дългосрочно или е моментно увлечение?

Страст. Просто ми носи хубави усещания. Идва ми някакси отвътре. Ако съм здрава, нямам намерение да се отказвам скоро.

Защо с екипировка?

Защото с екипировка е по-трудно. Но ще ме видите и на безекипировъчни, живот и здраве.

Какво мислят близките ти за състезателните ти планове?

Не ме подкрепят особено.

Успяваш ли да мотивираш хората около теб да тренират и как?

Успявам да повлияя на хора, които вече имат вътрешна мотивация. На мързеливи хора не се опитвам да давам идеи.

Какво е мнението ти за фитнес индустрията и здравословния начин на живот у нас?

Нямам достатъчно широк поглед върху тези неща, особено фитнес индустрията, за да дам оценка.

Какви съвети би дала на начинаещите във фитнеса?

Да се подготвят психически, че прогресът изисква труд, отдаденост и упоритост и не идва толкова бързо, колкото ни се иска. И да оставят егото си пред залата.

По какъв начин се запозна с нашето издание, какво ти допадна, какво би могло да се подобри?

Търсех информация за хранителни режими. Допадна ми структурата на сайта и разнообразната информация. Бих искала да се направи мобилна версия.

Пожелай нещо на читателите на BB-Team?

Пожелавам здраве на тях, техните семейства и много усмивки!

Още съдържание по темата
Интервю-с-Деница-Славова-Diddlina
Интервю с Деница Славова (Diddlina)

"Според мен ролята на лекаря в опазването на здравето е по-малка от тази на "пациента" и обществото"

Интервю-с-Ивайло-Стефанов
Интервю с Ивайло Стефанов

"Понякога имам нужда от външен дразнител – човек, който да е до мен за съревнование. Тогава нещата стават различни!"

Интервю-със-Силвия-Морова-Atom
Интервю със Силвия Морова (Atom)

\"Движението е повече от есенциално, никога не спирайте!\"

Интервю-с-Велико-Иванов
Интервю с Велико Иванов

"Колкото повече човек се отдалечава от майката природа или се опитва да я "залъже", толкова по-лошо става за него"

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow