Дневен план за навициСвали сега 

Човешкото тяло - тази вълшебна машина

Знаем ли на какво всъщност сме способни?

Човешкото тяло - тази вълшебна машина

Като деца всички сме мечтали за вълшебни предмети - шапка-невидимка, бързоходни ботуши, вълшебна пръчица... Дори като големи не спираме да се удивляваме на безброй машини и технологични джаджи, които могат да правят какво ли не... Не е ли странно тогава, че пренебрегваме най-вълшебното нещо, с което разполагаме - нашите тела?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Онемяли от възхищение пред последния модел смартфон или таблет, сякаш сме обречени вечно да се захласваме по нови предмети и по всичко онова, което е извън нас.

Но погледнете за малко самите себе си - всъщност вие вече притежавате най-ценната машина, която някога бихте могли да имате. Вашето тяло е онзи магически инструмент, чиито възможности може би просто не осъзнавате... или още не познавате достатъчно добре.

Може би не харесвате телата си. Мислите си всеки ден, че имате нужда да отслабнете или да качите повече мускули, че нещо не е наред с талията, задника, краката, ръцете ви, и т.н. Може би имате право - всеки има някакви несъвършенства. Само спрете да се мразите заради тях - това наистина е излишна загуба на време и енергия, и означава, че пренебрегвате най-важното - вашето тяло е безценно!

Както и да изглежда то, няма причина да приемате моментната му форма като единствен вариант за цял живот ("аз съм дебел и това е", например). Именно защото то е способно да се формира и променя според вашите желания и начин на живот. И не, тук не става дума за пластична хирургия, а за простичката вяра в собствените възможности и за силата ни да ги надскочим. Сила, с която абсолютно всеки разполага, но кой знае защо най-често не използва.

Дори да не успеете да промените драстично начина, по който изглеждате (например ръстът не е лесен за промяна, нали?), онова, което наистина има значение, е какво може вашето тяло. А то може много повече от това, за което обикновено (не) го използвате. Не сте ли любопитни да откриете на какво сте способни?

Станете от дивана и потичайте в парка - и промяната вече ще е започнала. Спрете да купувате полуфабрикати и да ядете и пиете каквото ви попадне и ще видите, че това влияе сериозно и на мисленето ви.

Но не, не е само това. Могъщата сила на човешкото тяло се крие в неговите огромни възможности да се самопоправя... ако му дадете тази възможност.

Колкото и зле да се чувствате, колкото и зле да изглеждате, колкото и дълго да сте занемарявали телата си, те винаги, абсолютно винаги ще реагират и ще ви бъдат благодарни дори за най-малката грижа, която полагате за тях, и ще забележите, че всяко усилие дава положителен ефект.

Примери за това има навсякъде около нас. Но вместо само да се радвате на чуждите постижения, опитайте се да станете пример за самите себе си. Не се отказвайте от своето по-добро аз. Уникалността на човешкото тяло е именно в това - дори и повредено, то винаги е способно на огромни подвизи. Ако имате нужда от ремонт, защо не започнете още сега?

Тялото ще ви съдейства. Всичко зависи от този, който го управлява. А кой управлява вашето тяло, и как?

Още съдържание по темата
Бутилирана-вода-крие-ли-рискове-за-здравето
Бутилирана вода - крие ли рискове за здравето?
Как-да-отслабна-всичко-което-трябва-да-знаеш
Как да отслабна - всичко, което трябва да знаеш
5-капана-по-време-на-отслабване
5 капана по време на отслабване
Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow