Хранене... на крак

Какво да правим, когато просто нямаме време да седнем на масата?

Хранене... на крак

Чели сте и сте чували колко е важно да се храним бавно и спокойно, нали? Уви, в денонощието има "само" 24 часа и в желанието си да свършим хиляди задачи най-често забравяме да се храним, докато стомахът ни не ни го напомни с безпощадното си къркорене. В такива случаи обикновено се оглеждаме за първата храна, която видим... но дори и в такива моменти има здравословни алтернативи...

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Според скорошно проучване на агенция "Synovate", публикувано в американския вестник "USA Today", българите са най-големите любители на бързото хранене.

Макар че САЩ са известни като "страната на бързата храна", според проведената анкета около 44% от американците обичат бързата храна прекалено много, за да й устоят, обаче цели 68 на сто от българите не могат да устоят на парчето пица, сандвич или пържени картофки, предлагани на улицата.

Когато говорим за храненето навън, трябва да се признае, че на всички ни се налага да прибягваме до него, тъй като не винаги човек има възможност
да носи със себе си кутия с домашно приготвена храна.

От една страна, не всички имат на разположение хладилник за съхранение на храната, а от друга - ами случва се по една или друга причина човек просто да не успее да се организира, дори когато обръща специално внимание на хранителния си режим.

Но и тогава, когато нямате никакво време за губене и трескаво търсите какво да обядвате или вечеряте, можете да потърсите нещо, което няма да навреди на диетата и здравето ви. Защото "бързи" храни се предлагат навсякъде, но и сами знаете, че голяма част от тях е по-добре да се избягват.

Всеизвестно е, че яденето на пица, бургери или сладолед е вредно за тялото. Да се "сгреши" веднъж е човешко, но редовното тъпчене с нездравословна храна ще ви донесе само проблеми.

Ако вече сте гладни като вълци и се чудите какво да бъде днес, ето най-важните съвети, които е добре да запомните:

  • ако наблизо до работата ви има супермаркет, избирайте свежи плодове, зеленчуци или ядки;
  • ако предпочитате сандвич, нека е такъв, чието съдържание можете сами да комбинирате;
  • избирайте храни, които са приготвени без пържене и без продукти на прах;
  • нека храната, която консумирате, да е прясно приготвена, най-добре - пред вас;
  • вместо с масло или майонеза, опитайте да комбинирате сандвича си с авокадо - то е значително по-лека и полезна добавка;
  • търсете готови салати от свежи, сезонни зеленчуци - краставиците, зелето и доматите са най-хубави през лятото, възползвайте се от това;
  • опитайте се да се храните с удоволствие, като се наслаждавате на всяка хапка.
  • не яжте пред компютъра. Да, вярно, че така спестявате време, но всъщност се храните несъзнателно и изяждате повече, отколкото е нужно, за да се заситите.

Когато се чудите какво да изядете, не мислете, че спестявате пари, когато избирате нещо "евтино". Левчето, кето ще спестите от качествен обяд, лесно се умножава тройно и повече, когато ви потрябват лекарства. А има начин това да се избегне, стига само да си изградите навика да се храните умно - при всякакви обстоятелства.

Освен всичко друго, забързаното похапване на висококалорични и въглехидратни храни, както и на пържено най-често ще ви докарат само тежест в стомаха и киселини и тотално ще намалят желанието ви да работите след това.

Мнозина така се увличат в работните задачи, че пропускат обедната почивка изцяло... и се сещат за нея няколко часа по-късно, когато изведнъж осъзнават, че са прегладняли до смърт.

Това, което обикновено следва, е припряно натъпкване с първата попаднала пред погледа храна. И никога, ама никога не може да ви накара да се чувствате добре.

Най-здравословното хранене е осъзнатото. Не се подлъгвайте винаги по привидно най-лесния избор - и вашето тяло ще ви бъде благодарно за това, ден след ден.

Използвани източници

  • http://www.marketresearchworld.net/content/view/2624/77/
  • Снимка: Flickr (CC)
Още съдържание по темата
Не-се-хранете-докато-гледате-телевизия
Не се хранете, докато гледате телевизия…

...особено, ако се опитвате да свалите тегло

От-кое-пълнеем-най-много-въглехидрати-протеин-или-мазнини
От кое пълнеем най-много - въглехидрати, протеин или мазнини?

Черната овца не е тази, която си мислите.

Преработените-храни-и-преработката-им-от-организма
Преработените храни и преработката им от организма

За тялото има значение!

Зеленчукови-соленки-с-овче-сирене-и-овесени-ядки
Зеленчукови соленки с овче сирене и овесени ядки

Следобедна закуска или леко междинно хранене

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow