Дневен план за навициСвали сега 

Шоколадови протеинови бонбони (Low carb)

Шоколадови протеинови бонбони (Low carb)
Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 100 г краве масло
  • 40 г какао (12% или повече)
  • 60 г (т.е. две дози) суроватъчен протеин "Ванилия" (аз използвах Whey shake на Syntrax)
  • стевия на вкус

Помните ли шоколадовите бъркани яйца? Много бяха гадни, нали? Време е да ги гарнираме с малко бонбони.

Разтопете маслото на слаб котлон или водна баня. Добавете какаото и протеина и разбъркайте до получване на еднородна смес. След това оформете бонбоните по свой образ и подобие... всъщност – по собствено усмотрение.

Т.е., вие решавате каква форма и каква големина да имат лакмоствата. Може да се получат 20 бонбона по 10 г всеки, може да се получат 10 бонбона по 20 г всеки. Като цяло всичко е във ваши ръце. Наредете оформените бонбони в чиния и когато сте готови, сложете я в хладилника и изчакайте поне 30 мин. маслото да стегне. След това може да започнете с вакханалията.

Един съвет – ако сте решили да ползвате форми за лед, различни от силиконови – недейте. Защо? Сместа "залепва" много добре при втвърдяването.

Недостатъци – ако следите калории, един бонбон може да дойде между 50 и 100 ккал. Също така, докато оформяте бонбоните, до 25% от тестото може да изчезне и тези калории никой не ги отчита, обаче те най-често попадат именно в устата...

Да ви е сла... протеиново!

Данните за какаото са взети от опаковката на какаото, което ползвах. Благодарности на Николай Елеков за идеята - малко я адаптирах.

Още съдържание по темата
Чийзкейк-с-тиква
Чийзкейк с тиква
Рибни-кюфтенца-на-фурна
Рибни кюфтенца на фурна
Запеканка-с-микс-зелении
Запеканка с микс зелении

Ето как лесно да консумираш повече зеленолистни зеленчуци!

Зеленчукови-соленки-с-овче-сирене-и-овесени-ядки
Зеленчукови соленки с овче сирене и овесени ядки

Следобедна закуска или леко междинно хранене

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow