С хранителни добавки или без?

Протеин на прах, аминокиселини на капсули или няма по-добро от храната в хладилника?

Витамини и антиоксиданти, антиоксиданти и минерали, билки и екстракти. Омега, алфа, гама, делта и останалите така ценни за организма вещества и елементи. Успяваме ли да си ги набавим от храната или наистина имаме нужда от хранителни добавки, за да направим организма си непобедим?

С хранителни добавки или без?Навярно всеки от нас се е запитвал "ще успея ли да си го набавя от храната", след като е прочел някоя статия за това какво и по колко ни е нужно, за да постигаме успехи в тренировките. Преплетени в сметки и предположения, не остава назад и вариантът да си купим нещо на таблетки - за достигане на количеството Х протеин на ден или пък за да сме горди с пълната гама ежедневно приети витамини. Въпреки това има привърженици на идеята, че препоръките на експертите за дневните дози са силно преувеличени именно с цел да се купува повече и повече.

От коя социална група сте Вие? На мнение ли сте, че и без хранителни добавки успявяте в тренировките или че все пак не може всичко да го "храносмиламе" в ежедневието?

Дисклеймър: говорим САМО за хранителни добавки, забранени медикаменти не са тема на тази дискусия.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Димитър Михайлов
Димитър Михайлов

Основател и идеолог на BB-Team. Имайки предвид, че прави това, откакто е на 13 години, разбираме, че буквално израства в така наречената фитнес индустрия. Занимавал се е с почти всички разновидности на тежестите - фитнес, бодибилдинг, кросфит, функционални и нефункционални тренирания (последното е шега). Активно търси практичното в необятната сфера на здравословното хранене и трениране, като подкрепя наученото и чрез обучения от Precision Nutrition (Канада), NSCA (САЩ), CPPS Academy (САЩ) и други.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1