Дневен план за навициСвали сега 

Голямата промяна на... Стоян

"Продължавам да надграждам върху постигнатото дотук."

Голямата промяна на... Стоян

Понякога голямата промяна идва внезапно, а понякога началото ѝ настъпва някак предусещано - след поредица от събития в живота ни. Вярвам, че всеки човек заслужава да постигне своя баланс и да намери своята по-добра версия.

Стоян е намерил своя път към постигането на желаната цел и днес ще сподели опита си с вас.

Приятно четене!

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Здравей , Стоян! Представи се с няколко думи на читателите!

Стоян Стоянов, на 37 години, живея в град София. Работя, обичам да пътувам, имам различни хобита, тренирал съм волейбол 10 години, а последните години се занимавам активно с фитнес.

Постигнал си невероятна промяна, но би ли споделил предисторията – трудностите, през които си минал и какво доведе до наднорменото тегло?

Рязкото спиране на активната спортна дейност и липсата на режим доведоха до бързо качване на килограми.

От 85 кг на 20-годишна възраст бях достигнал до 150 кг на 30 години. Тази ситуация повлия негативно на задравословното ми състояние. Външният вид е едно от най-важните неща за млад човек. Не можех да си позволя да оставя нещата да се развиват негативно за мен. Така поставих началото на битката с наднорменото тегло, която през годините е преминавала с променлив успех, но това не само не ме отказваше, а беше допълнителна мотивация за мен да преследвам поставената цел.

Голямата промяна на... Стоян

Колко време ти отне да постигнеш сегашните си резултати? Колко тежеше в началото и колко тежиш сега?

Известно е, че хубавите неща не стават много бързо. Всеки резултат изисква своето време и борба. Реално поставих началото на 30 години, след като „заковах“ кантара на 150 кг. До 35 години редувах добри и лоши резултати. Свалял съм до 20-30 кг, но ги задържах за кратко. Тогава разбрах, че това не е решение и промених цялостно подхода си.

Започнах да чета много и да се интересувам от диети, направих си свои изводи относно хранителния ми режим и отново започнах със спорта. Постепенно се появиха и първите положителни резултати. Няма по-голям стимул от това да виждаш как трудът ти е възнаграден. Допълнителна мотивация беше, че резултатите не закъсняха и не останаха незабелязани от близките около мен. Чисто времево цялостната ми промяна ми отне около две години. Сега съм на 37 години, тежа 98 кг - не съм 85 кг, както на 20 години, но така се чувствам.

Знаем, че не само числата на кантара се променят. Как се отрази свалянето на излишното тегло върху здравословното ти състояние?

Изключително полезно. Преди страдах от високо кръвно, което вече е минало. Чувствам се много добре физически, тонизиран и зареден с енергия.

Голямата промяна на... Стоян

Би ли споделил хранителните и тренировъчни принципи, през които си преминал? Как се храниш и тренираш в момента?

Привърженик съм на НВД и редувам с въглехидратна ротация.

Относно тренировките:

  • Взел съм под внимание голяма част от съветите във вашият сайт;
  • Спрямо съвети на приятели съм изготвил тренировъчния ми план.

Използваш ли хранителни добавки? Какво е мнението ти за тях?

Използвам протеини, мултивитамини и аминокиселини. Положително съм настроен към хранителните добавки, които споменах. Твърд противник съм на анаболните стероиди.

Срещаш ли подкрепа сред близките си и успяваш ли да мотивираш други хора?

Разбира се, близките ми хора са първите, които ме подкрепиха. Дали успявам да мотивирам други хора? Първият въпрос на всеки, който види постигнатите от мен резултати, независимо близък или познат, е: „Как постигна тази промяна?“

Мисля, че най-добрата мотивация за хората е тази, която виждат. Виждат, че всичко е реално - без фотошоп или друга техника. Случва се да се обръщат към мен за съвет.

Голямата промяна на... Стоян

Какво е спортът за теб и как го съчетаваш с ежедневието си?

Мисля, че вече съм го превърнал в начин на живот. Липсата на време е оправданието, което хората най-често използват, за да избегнат ходенето във фитнеса. Моето мнение е, че здравето и спорта са неразделни и всеки човек трябва да намира време за спорт, колкото и натоварено ежедневие да има.

Какви цели си поставяш от тук нататък?

Аз съм на мнението, че всеки трябва да си поставя цели, които допълнително стимулират неговото развитие. Човек винаги трябва да е критичен и строг към себе си и да не допуска никакво отпускане. Продължавам да надграждам върху постигнатото дотук.

Приготвяш ли сам храната си?

Сам изготвям менюто си. Приготвям старателно всяко едно ястие, защото държа да знам с какво се храня.

Какво ти е мнението за здравословния начин на живот у нас?

Имаме изключително ниска култура за хранене и спорт.

Какво би казал на тези, на които им предстои голямата крачка към промяна?

Да не започват от „понеделник“, от „първи“, от утре , а да го направят веднага, без отлагане. Нека не търсят оправдания. Трудно е да започнеш, а успееш ли, се превръща в начин на живот.

Пожелай нещо на читателите на BB-Team!

В разговора ни наблегнахме на здравето. Затова ще им пожелая да са здрави, но да не забравят, че това зависи и от самите тях (нас).

Рони е много яка. Буквално. Занимава се с любителски бодибилдинг от няколко години. Освен това много я бива в готвенето и рисуването. Отговаря за ежедневния диалог с аудиторията ни, както във форума, така и в социалните ни канали (линкове в края на тази страница), както и стриктно следи, дали клиентите ни стават по-добри. Как става това тя научи и чрез образователната програма на Precision Nutrition.
Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow