Магнезий при изтръпване на ръцете

Магнезий при изтръпване на ръцете

Магнезият е минерал, който помага за много аспекти от нашето здраве, сред които сън и нервна система.

Друго негово основно действие е, че предотвратява крампи и схващания, а в следващите редове ще разгледаме може ли да се прилага магнезий при изтръпване на ръцете.

Ползи от прием на магнезий

Магнезият има редица ползи за организма, защото участва като кофактор в над 300 ензимни реакции.

За целите на настоящия материал е важно да споменем, че дефицитът на магнезий може да доведе до мускулни крампи, схващания и мускулна умора.

Острата липса на магнезий се свързва с негативно въздействие върху нервната система.

Магнезий при изтръпване на ръцете

Изтръпвания, усещания за „иглички“ в крайниците и мускулни крампи са сред честите симптоми при дефицит на магнезий.

Дефицитите на минерали и витамини засягат тялото ни по различни начини, сред които и увреждане на нервните импулси, което пък се усеща като изтръпване на ръцете и стъпалата.

Разбира се, тези симптоми могат да бъдат и признак за други състояния, затова е добре да се направи консултация с лекар и да се постави точна диагноза, особено ако изтръпването се наблюдава често и продължително.

Тъй като магнезият помага при мускулна умора и мускулни схващания /изтръпвания, може да има ползи и при изтръпване на ръцете.

Магнезий при изтръпване на ръцете – дневна доза

Както вече споменахме, е желателно да се консултирате със своя лекар, ако страдате от изтръпване на крайниците или друго състояние, спадащо към периферната невропатия.

Обсъдете и приема ма магнезий с лекуващия ви лекар.

В зависимост от състоянието, може да ви бъде предписана и по-висока доза от препоръчителната.

Заключение

Магнезият е минерал, който успешно се прилага при изтръвания и мускулни схващания.

Може да се приема магнезий като добавка при изтръпване на ръцете, но е желателно лекар да проследи състоянието, да се постави точна диагноза и препоръчителна според конкретния случай доза на прием на минерала.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вероника Налбатска
Вероника Налбатска

Рони е много яка. Буквално. Занимава се с любителски бодибилдинг от няколко години. Освен това много я бива в готвенето и рисуването. Отговаря за ежедневния диалог с аудиторията ни, както във форума, така и в социалните ни канали (линкове в края на тази страница), както и стриктно следи, дали клиентите ни стават по-добри. Как става това тя научи и чрез образователната програма на Precision Nutrition.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1