Дневен план за навициСвали сега 

Кризин - антиароматизаторът

Най-ценното в растението Passiflora coerulea

Малко известното вещество кризин е всъщност често добавян адитив към натурални комплекси за покачване на тестостерона редом до Трибулус терестрис и цинк-магнезиевите минерални комплекси. Какви са неговите ценни свойства?

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Какво е това?

Кризинът е вещество, което се отнася към групата на флавоноидите. Не се съдържа в хранителните продукти и може да се употребява само като препарат.

Как се произвежда/изолира?

Извлича се от растението Passiflora coerulea.

Основно физиологично въздействие

Главната функция на кризина е повишаване на нивото на тестостерона и андростендиона в кръвта посредством ограничаване на превръщането им в естроген (женския полов хормон) чрез потискане ензима естроген-синтетаза.

Известно е, че в тялото мъжкият хормон (тестостеронът) се преработва в естроген, за да се запази балансът между двата хормона. Това е естествен процес, известен като ароматизация.

Колкото е по-високо съдържанието на тестостерон в кръвта, толкова е по-интензивна ароматизацията. Кризинът силно ограничава този процес и затова е известен като "антиароматизатор".

Като резултат нивата на тестостерона в кръвта се увеличават, което създава възможност за увеличаване на мускулната маса и сила. Това прави веществото полезно в периода на "заякване".

Какви са оптималните дози?

Препоръчителната доза е от 1 до 3 грама на ден. Най-добре е да разделите приема на 2 части: едната половина вземете един час преди тренировка, а другата половина - преди лягане. Приеман в препоръчаните дози, кризинът няма странични ефекти.

Възможни вредни/странични въздействия

Приемането на кризин е противопоказано за мъжете, които имат проблеми с простатата.

Допълнителни физиологични въздействия на кризина

Кризинът може да се използва успешно и при провеждането на стероидни цикли (главно към техния край), когато ароматизацията може да бъде много интензивна и да доведе до неприятни последици (напр. гинекомастия). Това го прави по-ефективен от някои прохормони, като DHEA и андростендион, които също повишават нивото на тестостерона, но имат сериозни странични ефекти. Възможно е кризинът да има и антиоксидантно действие.

Какво може да попречи на усвояването и/или да понижи ефекта от кризина?

Предполага се, че ако кризин се приема през устата, това силно понижава активността и ефективността му.

Още съдържание по темата
Протеин-за-отслабване-какво-всъщност-означава-това
Протеин за отслабване - какво всъщност означава това
Млечен-протеин-какво-е-и-от-какво-се-прави
Млечен протеин – какво е и от какво се прави?
Лупин-протеин-какво-е-и-как-се-приема
Лупин протеин - какво е и как се приема?
Протеин-за-жени-има-ли-такъв
Протеин за жени – има ли такъв?
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow