Кръстосано чуково сгъване с дъмбели

Кръстосано чуково сгъване с дъмбели

Cross Body Hammer Curl

Кръстосано чуково сгъване с дъмбелиИзключително лесно за изпълнение едноставно упражнение, което може да използвате вместо стандартното чуково сгъване.

Динамисти:

  • Бицепси дълги глави - водят (Biceps Brachii, Long Heads)
  • Бицепси къси глави - подпомагат (Biceps Brachii, Short Heads)

Синергисти:

  • Брахиалиси (Brachialis)
  • Брахиорадиалис - предмишнична мускулатура (Brachioradialis)

Статисти:

  • Големи гръдни мускули (Pectoralis Major)
  • Задни раменни глави (Deltoid Posterior)
  • Предмишнична мускулатура (Wrist Flexors)

Няма вариации. Може да се изпълнява с редуване в серията или между сериите.

1. Вземете два дъмбела (за повторение с редуване или поне за запазване на баланса) и застанете изправени с разкрач на нивото на раменете;
2. Изберете работеща ръка;
3. Обърнете я с длан към бедрото и фиксирайте лакътя;
4. Бавно придвижете дъмбела към срещуположното рамо, като го придържате близо до тялото;
5. Задръжте в пиковата точка и върнете обратно

Насоки

Типично за хората занимаващи се с бодибилдинг е да не разгъват докрай в това движение, т.е. да не дават покой на мускула до края на серията с цел повишаване на напомпването и силовата издръжливост. Това важи за всички любители на "отказ" сериите.  

Упражнението има доизграждащ, второстепенен характер. Специфичната амплитуда не позволява влагане на чийтинг. Включвайте го като второ или трето упражнение в програми за бицепси през основния период. Подходящо е както за начинаещи и средно напреднали фитнес любители, така и за атлети с опит. 

Този текст е публикуван на 23.11.2007 и е актуализиран на 16.09.2012.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Седмичен бюлетин от BB-Team

100% полезно съдържание и съвети. 0% спам.

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1