Дневен план за навициСвали сега 

Трюфели от ядки и фурми

Трюфели от ядки и фурми
  • Бадеми, сурови - 90 гр;
  • Орехи, сурови - 70 гр;
  • Фурми без костилките - 200 гр;
  • Сушени смокини - 200 гр;
  • Какао на прах за овалване - 5 гр.

Фурмите се изчистват от костилките и всичко без какаото се слага в кухненския робот. Блендира се с S-ножа около две минути, докато не се получи лепкава хомогенна смес. От сместта се правят малки топчета и се овалват в сурово натурално какао на прах.

От горната смес се получават между 30-40 трюфела или 7 порции, в зависимост от размера. Препоръчителната максимална дневна порция е около 80 гр на човек или 290 калории.

Десертите винаги са били най-изкушаващата храна и най-трудната за избягване по време на режим на хранене за отслабване или просто за здраве. Затова за мен най-удачният вариант винаги е бил просто да си ги приготвям вкъщи сама. Това е единственият начин да имам пълен контрол над съдържанието и качеството на продуктите, които влагам в тях. И понеже времето също е фактор, който не бива да се пренебрегва, то най-добрата алтернатива за "нещо сладко" са суровите десерти, базирани на ядки, пресни и сушени плодове, чието време за приготвяне обикновенно не надхвърля 10 минути.

Горната рецепта е усъвършенствана разновидност на един от първите сурови десерти, който приготвих преди години и заради който те останаха в сърцето ми завинаги...

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow