30 силови за време

30 силови за време

Можете ли да правите силови възлизания? Опитайте и този комплекс!

30 силови възлизания за време е един от кросфит комплексите, които се състоят само от едно движение. Но както и подобните му Изабел и Грейс, комплексът се състои от движение, което изисква да владеете на добро ниво техниката му, както и да имате достатъчно сила и силова издръжливост, за да можете да го завършите за няколко минути, а не за часове.

Комплексът представлява изпълнението на 30 броя силови възлизания за време.

Целта е да го завършите колкото може по-бързо.

Не е указано изрично дали да бъде на халки или на лост, така че при записване на резултата си отбелязвайте и използвания уред.

Стандартите за зачитане на повторение в този комплекс:

Силово възлизане:

  • Ръцете са изпънати в долно положение;
  • В горно лактите са заключени;
  • Земята не се опира с краката в нито един момент по време на изпълнение на движението, като можете да стъпвате между отделните повторения.

Желаещите да опитат комплекса преди да имат физическата възможност да изпълнят 30 повторения силови възлизания в рамките на разумен интервал от време могат да скалират силовите с по 4 бройки набирания и кофи, да използват ластик, помощ с добутване от партньора или някоя от прогресиите за заучаване на силовото възлизане.

За напредналите кросфитъри комплексът се усложнява с изпълнение на силовото с жилетка, тежести за глезените и т.н., както и намаляване на помощта от краката при преминаването от набиране към кофичка.

Обърнете внимание на следните препоръки, преди да пристъпите към изпълнение на комплекса:

  • Ако имате контузии в раменните стави, раменния пояс, лактите или китките, подхождайте с повишено внимание към изпълнението на силовото възлизане;
  • Поработете по техниката си заедно с треньор или опитен инструктор, особено ако сте начинаещи и все още нямате изграден достатъчно добър двигателен контрол;
  • Упражнението не се препоръчва на трениращите с голямо наднормено тегло.

Снимка: alkavadlo.com

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1