Ранди (Randy)

Ранди (Randy)

По-лекият, но пък по-дълъг вариант на Изабел

Комплексът "Ранди" е създаден от и се изпълнява в чест на ветерана от лосанжелиския полицейски участък и SWAT отряд Ранди Саймънс, загинал при изпълнение на служебния си дълг. Не се знае дали 75 е любимото му число, но комплексът ще ви накара неведнъж да се запитате не само това, но и "защо точно толкова, а не много по-малко?"

Комплексът представлява изпълнението на 75 броя щангистки изхвърляния с подклек и 75 паунда (34 кг) щанга за време. Целта е да го завършите колкото може по-бързо.

Откъм оборудване няма високи изисквания - само лост с гумирани дискове, за да може да хвърляте щангата. Но предявява високи изисквания към издръжливостта на трениращия.

Стандартите за зачитане на повторение в този комплекс:

Щангистко изхвърляне с подклек:

  • Щангата докосва пода в долната част от движението;
  • В горно положение е заключена над главата;
  • В нито един момент от движението нагоре щангата не трябва да докосва горната част от тялото;
  • Ъгълът при коляното не става по-малък от 90 градуса по време на подклека.

Желаещите могат да скалират с по-лека щанга. Друг начин да модифицирате комплекса е да използвате някой от по-лесните варианти на движението - от блокове или "hang" позиция, някое от помощните движения от прогресиите за заучаване на изхвърлянето или вариантите с една ръка и дъмбел/пудовка.

Искате ли да направите комплекса по-тежък - увеличете тежестта, използвайте допълнително жилетка, мускулния или варианта с пълен клек.

  • Комплексът не се препоръчва на трениращи с контузии или изкривявания в раменете, раменния пояс, гръбначния стълб,таза, коленете или глезените. Ако имате такива, консултирайте изпълнението му с ортопед и в случай на позитивен отговор се обърнете за обучение и контрол към специалист (треньор или кинезитерапевт).
  • Изхвърлянето натоварва гръбнака по-слабо от обръщането, но въпреки това изисква изрична препоръка и контрол при хора с дискови хернии.
  • При наличие на болка въпреки технично правилното изпълнение на упражнението комплексът следва незабавно да бъде прекратен.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1