Тамилсън

Тамилсън

Колко трудна може да е една миля бягане?

"Тамилсън" е поредният геройски кросфит комплекс, създаден в чест на загинал в Афганистан американски войник. В случая става въпрос за 35-годишния Джон Тамилсън. Всичко, което ви трябва, са място за бягане и чифт дъмбели. Нека да видим за колко време ще се справите с милята на Тамилсън.

Комплексът "Тамилсън" се състои от следните две движения:

  • 200 м бягане;
  • 11 повторения бърпи и мъртва тяга с два дъмбела от по 27 кг (60 паунда) всеки.

Целта е да направите 8 рунда от двете за възможно най-кратко време.

Mожете да използвате следните общи стандарти за двете движения, от които се състои кросфит комплексът:

Бърпи и мъртва тяга:

  • Движението започва от изправен стоеж с дъмбелите в ръце;
  • В долно положение гърдите се опират в пода;
  • В горно положение тазът и колената са заключени.

При дамите тежестта е 3/4 от тази за мъжете по подразбиране, т.е. дъмбелите са по 18 кг.

Ето как да скалирате натоварването, ако не можете да изпълните комплекса в оригиналния му вариант: намалете броя на рундовете, дистанцията на бягането и/или тежестта на дъмбелите.

Ако сте в групата на напредналите трениращи, може да направите по-трудни вариации на "Тамилсън", като увеличите рундовете, дистанцията на бягането и/или тежестта на дъмбелите. Разбира се, може да стигнете и по-далеч и да правите мъртвата тяга на един крак.

  • Комплексът не се препоръчва на трениращи с контузии или изкривявания в раменете, раменния пояс, гръбначния стълб, таза, коленете или глезените. Ако имате такива, консултирайте изпълнението му с ортопед и в случай на позитивен отговор се обърнете за обучение и контрол към специалист (треньор или кинезитерапевт).
  • При наличие на болка въпреки технично правилното изпълнение на упражнението, комплексът следва незабавно да бъде прекратен.

Снимка: crossfitbrio.com

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1