Дневен план за навициСвали сега 

Интервю с Георги Илиев (head_hunter)

"Всеки сам трябва да изпробва различни програми и упражнения, за да намери най-доброто за себе си"

Представяме на вашето внимание интервю с Георги Илиев (head_hunter), който определено има какво да сподели за тренировките и храненето. Освен дългогодишен читател, Георги е и модератор във форума на изданието ни. Човек с опит и доста години зад гърба си, прекарани в сферата на спорта.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Георги Илиев

Представи се на читателите ни?

Здравейте! Казвам се Георги Илиев, на 28 години, от София. По професия съм системен администратор.

От колко време се занимаваш с фитнес и до каква степен темата е част от ежедневието ти?

С фитнес се занимавам от 6 години. Почнах с тренировките по-късно от повечето момчета, на 22 години, и бях доста слабичък - 55-56 килограма на 175 см височина.

Първите ми посещения във фитнес залата бяха трагични - нямах понятие от тренировки, хранене, правилно изпълнение на упражненията, но с времето започнах да чета и събирам информация все повече и повече (така попаднах на този сайт и впоследствие имах щастието да стана член на екипа).

Първата ми истинска тренировъчна програма беше именно от тук. Дълго време само четях форума и накрая се престраших да се регистрирам, за да задавам въпроси.

За моя изненада тук получих много изчерпателни отговори и благодарение на форума натрупах по-голямата част от знанията си в тази сфера.

Не на последно място в развитието ми и тренировките голяма роля изигра дългогодишната ми вече бивша приятелка Ралица, която не спираше да ме подкрепя по всякакъв начин и да ме вразумява в моментите, когато се вманиачавах.

Ще опишеш ли накратко принципите, които спазваш в храненето? Има ли определени режими, на които симпатизираш?

Това вече е доста труден въпрос - аз съм доста капризен към яденето, ям само пилешко месо - свинско, риба и телешко просто не обичам, но за сметка на това компенсирам приема на протеини с млечни продукти и яйца.

Някакви определени диети не спазвам, тъй като за щастие имам доста бърз метаболизъм.

А как стоят нещата при тренировъчните принципи?

Тренирам три пъти седмично, тъй като работя по проекти, отнемащи доста голяма част от времето ми.

Сменям тренировъчните си програми на 4-5 месеца, като гледам да променям не само мускулните групи, но и упражненията за тях.

С времето съм сменил доста тренировъчни програми и принципи от най-различен вид и съм стигнал до извода, че всеки сам трябва да изпробва различни програми и упражнения, за да намери най-доброто за себе си.

Употребяваш ли хранителни добавки и какво е мнението ти за тяхната употреба по принцип? До каква степен играят роля за успеха на спортуващия?

Употребявам протеинови пудри най-вече, тъй като при моето неядене на месо доста трудно се набавя нужното количество протеин.

Определено хранителните добавки помагат до много голяма степен на спортуващия, но да не забравяме, че те са просто добавка към храната и за да е пълен успехът, то следва и хранителният режим да е на подходящото ниво.

Не може да не засегнем пороците. Имаш ли такива и ако да, то какви са те?

Към момента имам един порок - цигарите, но съм взел решение скоро да приключа с него. Алкохол не употребявам.

Какво е мнението ти за фитнес индустрията и здравословния начин на живот у нас? Възприема ли се положително, има ли развитие или всичко е твърде в началото, за да може да се направи оценка.

С удоволствие забелязвам, че с годините се развива и то със сравнително бързи темпове, но в България сме доста по-назад, просто защото сме малка държава.

По мои наблюдения все повече млади и не чак толкова млади хора започват да се интересуват от фитнес и здравословен начин на живот, но все още има какво да се желае.

Надявам се все повече хора да почнат да се интересуват и да водят по-здравословен начин на живот.

Фитнесът е твоето свободно време или то е ангажирано с други хобита?

Фитнесът е неразделна част от свободното ми време, но освен него обичам да чета и книги на различна тематика.

Използвам свободното си време за придобиване на допълнителна квалификация в сферата на работата ми.

Представи си, че водим този разговор след 5 години. Кой от дадените отговори би бил драстично различен?

Не мога да кажа със сигурност, но искрено се надявам да е в частта за развитието на фитнес индустрията.

По какъв начин се запозна с нашето издание, какво ти допадна, какво би могло да се подобри?

Запознах се с изданието, търсейки информация за фитнеса като спорт, хранителни добавки, тренировъчни и хранителни режими.

Минах през доста сайтове с информация, но този определено ми се видя като шестица от тотото.

Най-много ми допадна добре организираната и систематизирана информация, която предоставяше и продължава да предоставя изданието.

Смятам, че през годините сайтът се промени доста от момента, в който попаднах на него и претърпя голямо развитие - естествено, към по-добро.

Би ли искал да споделиш или пожелаеш нещо на (другите) наши читатели?

Бих искал да им пожелая никога да не се отказват и да преследват упорито целите и мечтите си, здраве, щастие, усмивки и да обръщат повече внимание на хубавите моменти в живота.

Основател и идеолог на BB-Team. Имайки предвид, че прави това, откакто е на 13 години, разбираме, че буквално израства в така наречената фитнес индустрия. Занимавал се е с почти всички разновидности на тежестите - фитнес, бодибилдинг, кросфит, функционални и нефункционални тренирания (последното е шега). Активно търси практичното в необятната сфера на здравословното хранене и трениране, като подкрепя наученото и чрез обучения от Precision Nutrition (Канада), NSCA (САЩ), CPPS Academy (САЩ) и други.
Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow