Дневен план за навициСвали сега 

Как да пием повече вода?

Няколко съвета, които ще ви помогнат да си изградите полезния навик да пиете редовно вода

Как да пием повече вода?

Колко вода изпихте днес? Всички сме наясно, че човешкото тяло има ежедневна нужда от вода. За да функционира нормално, трябва да се грижим редовно и добре за хидратацията си, но най-често забравяме. До такава степен, че повечето хора започват да страдат от най-различни болести и състояния, без да осъзнават, че хроничната дехидратация ги е довела дотам.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Най-често ще чуете даден човек да казва, че просто не изпитва жажда. Но това не е съвсем вярно. Дори да не го осъзнавате, вашите клетки отчаяно се нуждаят от вода, за да продължат работата си и да я вършат добре. Не, те нямат нужда от кафе или натурален сок, а именно от вода.

Всъщност, имам новина за вас - ако приемате на ден под един литър вода в чист вид и не чувствате никаква жажда и нужда да изпивате повече - най-вероятно това е знак, че в организма ви се случва нещо нередно.

Съвсем погрешно е да смятате, че когато сте жадни, подсладените или газирани напитки ще утолят тази жажда. Повечето от тях правят точно обратното - предизвикват само още жажда, а кафето и черните чайове помагат за обезводняването, тъй като действат диуретично.

О, и не се чувствате жадни по цял ден, но непрекъснато ви се похапва нещо - сладичко, соленичко? Един от възможните виновници за това може да бъде жаждата, която обаче погрешно припознавате като глад.

Хората, които се оплакват, че им причернява без видима причина, нямат сила или им прилошава, трябва да знаят, че възможна причина за това е бързото обезводняване. Особено ако човек не пие вода както трябва през деня.

Сред спортуващите хора се срещат и крайни мнения по отношение на количествата вода, които трябва да се приемат, като не един и двама експериментират със завишени количества от рода на 6-10 л вода дневно, но е добре да имате едно наум и да сте наясно с възможните рискове, тъй като прекомерните количества вода натоварват бъбреците и най-малкото ще доведат до дискомфорт от подуване на стомаха.

Все пак всички са съгласни, че между 2 и 3 литра на ден е добра норма, която просто трябва да се научите да спазвате.

Помислете си само - докато четете този материал, в други части на света има недостиг на питейна вода. Вие нямате този проблем, а оставяте тялото си да се мъчи.

В общия случай редовното пиене на вода е просто липсващ навик, затова нищо не ви пречи да започнете да си изграждате такъв.

Ето няколко прости техники за увеличаване на водния прием:

  • добавете към водата малко изцеден лимонов сок;
  • добавете щипка сол на 0,5-1 л вода (ако нямате високо кръвно);
  • винаги носете 1-2 0,5 л шишета със себе си;
  • винаги дръжте шише с вода на една ръка разстояние.

А ето и как да проверите дали имате нужда от повече вода:

  • ако усетите, че устните ви са сухи и/или напукани - изпийте една чаша вода;
  • ако вените на повърхността на ръцете ви не са изпъкнали - изправете се бавно, ако водата не е близо до вас, и изпийте два чаши вода;
  • пийте билков чай;
  • ако усетите, че умът ви не работи добре, първо изпийте една чаша вода.

Ето и още няколко полезни материала, свързани с водата:

Пиенето на вода е като дишането, нещо толкова просто и подразбиращо се... и което напълно сме забравили как се прави. Но ако искате здраве, погрижете се сами за него, като първата стъпка е да си припомните гласа на своето тяло. Може би сте жадни?

Използвани източници

Още съдържание по темата
Бутилирана-вода-крие-ли-рискове-за-здравето
Бутилирана вода - крие ли рискове за здравето?
Как-да-отслабна-всичко-което-трябва-да-знаеш
Как да отслабна - всичко, което трябва да знаеш
5-капана-по-време-на-отслабване
5 капана по време на отслабване
Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow