Дневен план за навициСвали сега 

Голямата промяна на... Павлин

"Тренирай - тялото, сърцето си, ума си"

Голямата промяна на... Павлин

Понякога голямата промяна идва внезапно, а понякога началото ѝ настъпва някак предусещано - след поредица от събития в живота ни. Вярвам, че всеки човек заслужава да постигне своя баланс и да намери своята по-добра версия.

Павлин е пример за силен дух, постоянство и целеустременост. Вижте какво има да ни каже той относно своята голяма трансформация!

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Здравей, Павлин! Представи се с няколко думи на читателите!

Здравейте, благодаря за поканата! Казвам се Павлин Григоров, на 19 години съм, от Варна. Предстои ми да уча в Медицинския колеж тук, работя като сервитьор, а в свободното си време поддържам форма, тренирам, пазарувам и излизам с приятели.

Няма как да не те поздравя за постигнатото: тежал си 150 кг на 16 години, а 3 години по-късно си 86 кг! Би ли споделил предисторията – как се стигна до това наднормено тегло?

Първо, благодаря ти за похвалата. Как стигнах тези килограми ли? Ха-ха-ха, голям зор си беше - наддавам бързо тегло, а и като малък родителите ми не ми обръщаха много внимание какво ям - ядях абсолютно всичко и то в много големи количеста. Каквото се сетите - вафли, шоколади, банички, чипс, абсолютно всичко. Самият аз не си обръщах много внимание и с течение на времето натрупах тези килограми.

Голямата промяна на... Павлин

Какво те мотивира да предприемеш промяната – нуждата да го направиш заради здравето си, помощ от семейството или нещо друго?

Честно казано, мотивацията си дойде с времето, единствено предприех промяна заради самия себе си. Никога не съм искал да се харесам на хората и до ден днешен е така - тренирам и поддържам форма само и единствено заради себе си. Предприех промяна малко или много заради моето здраве, започнах да имам проблеми със сърцето, а и кръвната ми захар беше висока за 16-годишно момче. Трудно вземаха от мен кръв при изследванията - бях кошмарът за всички доктори. Гръбнакът ми започна да се изкривява (сколиоза) заради многото излишни килограми, които носех. Често се задъхвах при ходене, а да не говорим за бягане.

Имал ли си трудни моменти за тези 3 години и какво те караше да продължиш напред?

Ами честно казано, доста са трудните моменти при мен и точно това мисля, че ме е изградило и като човек. Никога не съм си помислял да се откажа.

Какво ме караше да продължа ли? Волята, мисълта да отслабна, жаден за успеха - все още е така. Не знам дали тук е моментът да спомена, че заедно с мен имаше човек, който винаги ме подкрепяше и винаги ми обръщаше внимание. Човек, с който заедно постигнахме този резултат. Това е моят треньор и добър приятел - Милен Дадалев. Мотивация получавах от него – винаги, когато вървяхме малко по малко с килограмите надолу, той беше до мен и ме подкрепяше. „Браво, Павка” или пък „Няма да се отказваш, добре вървиш!”, „Павка, гърдите ти започнаха да се оформят, имаш добри гърди.” – думи, които на пръв поглед не правят впечтление на хората, но лично за мен бяха много значими. Това ме караше да не се откажа, защотото започна да ми харесва това, което правя и знаех, че с времето нещатата малко по малко ще се получат. Просто мислех, че нямам избор да се откажа. И точно това, че нямах друг избор, ме караше да продължа.

Опиши накратко обичайното си меню и физическа активност, когато си тежал 150 кг.

Отговорът на този въпрос ще е кратък и мисля, че знаете какво ще ви кажа. Физическа активност: нулева. Седях си и се тъпчех без да ми пука. Като цяло, нямах меню - ядях си здравата от всичко и по всяко време.

Би ли споделил хранителните и тренировъчни принципи, през които си преминал от началото на промяната до този момент?

Когато започнах да тренирам в зала не знаех какво да правя, абсолютно непознато място за мен. При първите тренировки ходех само заради кардиото, поне така си мислех, че ще ослабна. С времето , когато започнах с моя треньор, правехме кръгови тренировки за цялото тяло, за да може да горя колкото се може повече калории.  Хранителният режим, доколкото си спомням, беше абсолютно ограничен откъм вредни храни, газирано и въглехидрат. Хранех се по 5 пъти на ден и приемах малки порции. Състоеше се от месо (пилешко или риба), яйца, зеленчуци и мисля, че имаше съвсем малко ориз. Вероятно е добре познато меню за хората, които са минали през това. Но определено за мен си беше нещо много стряскащо. Мисля, че от първия такъв режим научих, че съществува кантарче за мерене на храна. Ха-ха-ха, сигурно ви е смешно, но тогава не предполагах, че ще следя теглото на храната и ще ям порции, които включваха 100 грама месо и салата от 200 грама.

А как се храниш и тренираш в момента?

В момента съм на хранителен режим, който е беден на въглехидрати - приемам основно протеин, зеленчуци и мазнини. Храня се по 6-7 пъти на ден, като на 2 дни имам зареждащ ден с въглехидрати.

Тренировките са по-тежки, по-умни, разделени на мускулни групи. Тренирам в супер серии. Винаги гледам да давам 101% от себе си на тренировка.

Голямата промяна на... Павлин

Как се отрази свалянето на това тегло върху кожата ти - беше ли отпусната, колко време ти отне, за да се събере и правеше ли нещо специално за това?

Имам късмета да не е чак толкова отпусната. На снимките не се вижда, но в долната част на корема е останала малко, а и ако обърнете внимание, при гърдите е леко надолу. Не правех нищо по отношение на кожата - предполагам, че се прибира бързо заради годините - млад съм. Тренирах корем най-редовно.

Използваш ли хранителни добавки и какво е мнението ти за тях?

В интерес на истината, не знам колко хора ще ми повярват, но в процеса на отслабване не съм ползвал нищо. Всичко вървеше от хранителния режим и тренировките. В момента пия протеин в зареждащия ми ден. И то не всеки път. Не съм скептичен към добавките - лично аз не мисля, че са нещо лошо.

Срещаш ли подкрепа от обкръжаващата те среда? А успяваш ли да мотивираш други хора чрез твоя пример?

В момента повечето хора ме подкрепят. Може би, защотото имам много приятели, които се занимават с този спорт. Получавам доста респект от хората за това, което съм постигнал. Успявам да мотивирам, да! Много хора се обръщат към мен с въпроси как да предприемат някакви мерки, за да отслабнат, а други ме питат как след такова отслабване съм изградил толкова мускулна маса. Постоянно имам запитвания. Наистина искам да покажа на хората, че с труд, много постоянство и воля могат да постигнат всичко, което искат. Важното е да вярват в себе си и не на последно място - да вярват в това, което правят.

Искам само да ви кажа нещо – всичко, което правите за себе си и го желаете толкова силно, независимо какво е то, ви се връща стократно.

Голямата промяна на... Павлин

Какво е спортът за теб сега?

Повече от всичко. Начин на живот. Любов.

Спортът е възпитание на тялото, ума и сърцето! Запомнете това! Благодарение на него излизам извън рамките на света, все едно за 2-3 часа ме няма и съм някъде другаде. По този начин се освобождавам от среса, не мисля за излишни неща, успокоявам се, а и не на последно място - поддържам форма.

Как съчетаваш спорта с ежедневието си? Опиши накратко един свой ден.

Ами честно казано, не е лесно определено. Един мой ден винаги е запълнен.

Сутрин се става в 8 ч., готви се храната за през деня, пазарува се храна за следващите дни. Следва тренировката, която е задължителна.

През късния следобед работя, до по-късно вечерта.
Ако на следващия ден съм през деня на работа (работя на смени), схемата е обратна. Вечерта се готви за през деня, а след работния ден се тренира. И това се повтаря постоянно, като гледам всичко да се спазва точно.

Голямата промяна на... Павлин

Голямата промяна на... Павлин

Какви цели си поставяш в момента?

Като цел номер 1, си поставям да успея да завърша колежа, в който ще следвам. Защотото виждам, че тук при нас няма как да се получат нещатата само с работа. Искам да получа добро образование, за да успея да се реализирам в бъдеще.

Другата ми основна цел е да успявам със залата и с работата. Да поддържам режима и тренировките, за да мога да успявам все повече. Наистина желая да се развивам в този спорт и си пожелавам да имам много силна воля и късмет!

Какво е мнението ти за здравословния начин на живот у нас?

Според мен това е доста относителен въпрос. Като цяло мисля, че едно 80% от хората, а и повече, не спазват здравословен начин на живот. При повечето хора той липсва. Всеки хапва каквото си иска. Нормално е човек да иска да се глези и да си похапва от всичко, което пожелае. Но има и друго - хората у нас живеят и доста ограничено.

Не всеки може да си позволи такъв живот. Мисля, че сте наясно със ситуацията у нас. И малко или много разбирам хората, защо не пазят здравословен начин на живот, колкото и грозно да звучи.

Показал си, че ако има желание, нещата се случват. Какво би посътветвал тези, които искат да отслабнат и които те първа ще вървят по твоя път?

Просто никога да не се предават. Да вярват в себе си, че могат да преодолеят всичко, както аз успях. Нагласете ума си, защотото пътят, който смятате да изминете, изобщо не е от най-лесните.

Дайте си време, имам предвид - дайте време на себе си да свикнете и дайте време на тялото си да почне да работи на нов режим.

Мотивирайте се всеки ден, дори когато ви е най-трудно. Винаги следвайте целта си, мислете за това, което искате да постигнете и за това, което искате да станете. Лягайте си и ставайте с тази цел. Никога не отклонявайте вниманието си. Не позволявайте на никой и на нищо да нарушат това, което искате да постигнете.Защото един ден това ще ви се върне, ще ви се отплати.

Никога не се поддавайте на изкушенията, колкото и да ви се иска, не печелите нищо от това. Просто станете този, който искате да сте - не гледайте другаде. Винаги имайте собсвена представа за себе си. Бъдете различни.

Пожелай нещо на читателите на BB-Team!

Тренирай - тялото, сърцето си, ума си! Пожелавам им също много успехи, много усмивки. И просто бъдете това, което искате да бъдете, а не това, което трябва. 

Рони е много яка. Буквално. Занимава се с любителски бодибилдинг от няколко години. Освен това много я бива в готвенето и рисуването. Отговаря за ежедневния диалог с аудиторията ни, както във форума, така и в социалните ни канали (линкове в края на тази страница), както и стриктно следи, дали клиентите ни стават по-добри. Как става това тя научи и чрез образователната програма на Precision Nutrition.
Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow