Дневен план за навициСвали сега 

Голямата промяна на... Кристиян

"Правя каквото трябва, за да стане това, което желая!"

Голямата промяна на... Кристиян

Срещат се много хора със средно или силно наднормено тегло, които се стремят да редуцират излишните мазнини и да оформят мускулатурата си.

Има обаче и противоположна страна, макар и да е по-малко срещаната, а именно – хора, които са били толкова слаби, че са ставали обект на подигравки от връстниците си.

Във форума на нашето издание се срещат теми, в които тийнейджъри казват: „Не мога да кача килограми. Слаб/а съм, ям много и не става! Какво да правя?“.

Днес ще ви представим историята на едно момче, което е минало през всичко това и с промяната си показва, че качването на тегло, когато си много слаб, не е нещо невъзможно. Иска се търпение, усилия, воля, добри тренировки и храна. Важно е обаче и да внимаваш с какви темпове качваш, както и колко голям да е калорийния излишък, но нека Кристиян да говори сам за себе си.

Насладете се на опита на му!

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Здравей! Представи се с няколко думи – на колко години си, с какво се занимаваш?

Здравейте! Казвам се Кристиян, на 19 години съм и основно се занимавам с бодибилдиг – непрофесионално, както и с някои други неща, но те са извън темата.

Бил си много слаб като дете и обект на подигравки за това. Те ли те мотивираха години по-късно, вече тийнейджър, да предприемеш промяната си?

Голямата промяна на... Кристиян

Един от основните фактори, които ми повлияха да предприема промяна, беше именно отношението на останалите към мен. Друг много важен фактор беше, че не се чувствах добре в кожата си, а и исках да изглеждам по-добре.

Как започна всичко – на колко години беше, имаше ли някой, който да ти помогне в новото начинание?

Започнах на 15 години. Един ден, както си седях на компютъра, играейки на едно игра, с която „убивах“ цялото си ежедневие, вуйчо ми дойде и ме попита дали искам да отида с него на фитнес. Въпреки че ме беше много срам да отида, аз приех и така в мен се разпали желанието за градация.

През какви тренировъчни и хранителни принципи си минал?

През годините на усърдни тренировки съм преминал през много различни тренировъчни и хранителни принципи, в зависимост от нуждите, които съм имал.

Как се храниш и тренираш в момента?

В момента основната ми цел е покачване на мускулна маса и съм на хранителен режим с калориен излишък, но внимавам от какво набавям калориите си. Основните храни, които ям са ядки, зеленчуци, месо, яйца, риба, извара, ориз (във всичките му разновидности), овес и някои плодове.

Имаше ли трудни моменти по пътя си?

Доста често съм срещал такива моменти и знам, че и занапред ще срещам. Един от най-трудните моменти за мен беше, когато нашите спряха да ми дават пари за фитнес и на 16-годишна възраст ми се наложи да започна да работя, за да изкарвам пари за качествена храна, за да мога да си поддържам хранителните режими, а и за някоя друга хранителна добавка.

Разкажи ни повече и за периода, в който от „слабак“ си станал „дебелак“ в подигравките на околните.

Голямата промяна на... Кристиян

Когато бях слаб много исках да кача килограми и устремен към целта си, се олях и качих повече, отколкото трябваше, в следствие на което натрупах много подкожни мазнини, но вече знаех, че както и да изглеждам, винаги ще се намери някой, който да се подиграва и да критикува. Също така бях разбрал, че аз сам определям цената си, аз определям кой съм и знам на къде съм тръгнал, а и не трябва да позволявам на нищо да ме отклони от целта.

Колко тежеше в началото на промяната си и каква беше височината ти? Какви са тези данни с днешна дата?

Когато започнах на 15-годишна възраст, бях висок 175 см и тежах 45 кг. В моментите, в които бях с по-висок процент подкожни мазнини вече бях 180 см и тежах 100 кг. Към днешна дата съм висок 180 см и тежа 86 кг.

Срещаш ли подкрепа и успяваш ли да вдъхновиш някой друг?

Срещам подкрепа от много хора, но най-вече от моята приятелка и моето семейство. Успявам да вдъхновявам много от моите приятели, което ме мотивира още повече.

Голямата промяна на... Кристиян

Какво е мнението ти за хранителните и спортни добавки? Използваш ли такива?

В някои периоди от развитието ми съм използвал хранителни добавки, но от шест месеца насам не съм използвал никакви. А мнението ми за тях е, че могат да бъдат изключително добра подкрепа на даден атлет, но не трябва да забравяме, че те са просто подкрепа към хранителния ни режим и не можем да очакваме магия от тях.

Какво би казал на хората, които не могат да качат килограми, а искат?

На тези хора бих казал, че трябва да определят точно какъв трябва да бъде приемът им на протеини, въглехидрати и мазнини, така че да бъдат в достатъчен калориен излишък. Съветвам ги също така ясно да определят своята цел (до къде искат да стигнат) и да следват максимата: „Правя каквото трябва, за да стане това, което желая.”.

Голямата промяна на... Кристиян

Как протича един твой ден?

Всяка сутрин ставам в 8 часа и си подготвям храната за целия ден. След това отивам на работа. След работа е време за тренировка. После се прибирам вкъщи, почивам си един час и след това действията във всеки ден са различни. Накрая всичко завършва с извара. Ха-ха-ха.

Умееш ли да готвиш? Отделяш ли време в кухнята?

Умея да готвя, дори смятам, че се справям доста добре, а имайки предвид, че сам готвя храната си, е ясно, че отделям време в кухнята.

Голямата промяна на... Кристиян

Какви са бъдещите ти цели?

Аз съм от хората, които не обичат да говорят за своите цели, преди те да бъдат осъществени.

Пожелай нещо на читателите на BB-Team!

На първо място им пожелавам да бъдат щастливи, защото това е основен фактор за цялостното им състояние. Също така им пожелавам да бъдат борбени и силни, за да постигат своите цели.

Рони е много яка. Буквално. Занимава се с любителски бодибилдинг от няколко години. Освен това много я бива в готвенето и рисуването. Отговаря за ежедневния диалог с аудиторията ни, както във форума, така и в социалните ни канали (линкове в края на тази страница), както и стриктно следи, дали клиентите ни стават по-добри. Как става това тя научи и чрез образователната програма на Precision Nutrition.
Още съдържание по темата
Как-да-предотвратим-болките-в-гърба
Как да предотвратим болките в гърба?
Основната-причина-популярните-диети-да-не-работят-за-теб
Основната причина популярните диети да не работят за теб
Тренировките-са-прекалено-лесни
Тренировките са прекалено лесни!

Тренировъчната ми програма не ме натоварва достатъчно!

Изграждането-на-нови-и-промяната-на-текущи-навици-не-е-лесен-процес
Изграждането на нови и промяната на текущи навици не е лесен процес
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow