Стабилните основи и дългосрочният успех

Стабилните основи и дългосрочният успех

Знаете ли, че Woolworth Building е един от най-старите и най-високи небостъргачи в света?

Построен е в далечната 1913-та година с височина от 241 метра и 55 етажа. Към днешна дата това може и да не ви се струва много впечатляващо, но преди години определено е било.

И макар и той, както много други, да са претърпели реновация в един или друг период от съществуването си, едно нещо, което крепи всички небостъргачи и до ден днешен, са стабилните основи.

Защо обаче ви отегчавам с информация за някакъв си небостъргач, която случайно (или не) намерих в Wikipedia? Не е ли това сайт за уелнес и здраве? Нека обясня.

Защо всеки от нас се нуждае от стабилни основи?

През годините работа в сферата на уелнес индустрията, успях да забележа определени модели на поведение у хората в тази сфера, особено на тепърва прохождащите в нея.

Единия от моделите на поведение бих могъл да нарека модел “Бързи резултати” или модел “Краткият път”.

Една от основните характеристики на този модел е… познахте - желанието за възможно най-бързи резултати.

Всъщност, в това няма нищо учудващо. Съвсем логично е човек да иска да постигне нещо възможно най-бързо. Ако дадена цел може да се постигне за 2 месеца, вместо за 22, всеки би предпочел по-бързия и кратък път. Включително и аз направих този избор, когато стартирах.

В краткия и по-бърз път обаче има една уловка. Един капан, за който повечето новаци не подозират. Това е краткотрайността на постигнатите резултати.

Това, което много често (да не кажа направо винаги) се случва, е че всичко постигнато рухва скоро след постигането му. Рухва точно така, както би рухнал всеки небостъргач, чийто основи не са поставени правилно и не са възможно най-стабилни.

Защото точно както при строенето на небостъргачи, също толкова здрави основи ти трябват и ако искаш да постигнеш нещо сериозно и устойчиво в сферата на фитнеса, храненето и различните им производни. Особено ако нямаш предишен опит и знания и искаш да можеш да поддържаш резултатите в дългосрочен план.

Затова и поставянето на основите по отношение на храненето и физическата активност са най-важните и неслучайно точно те отнемат най-много време. За много хора поставянето на тези основи е и най-досадният процес, но е необходим, ако искаш това, което строиш, да оцелее във времето.

Споделям всичко това от опит, тъй като самият аз минах по този път, а също така наблюдавам този модел на поведение ежедневно при повечето от хората, с които работим като част от техния ВВ абонамент.

Повечето от хората, с които работим, за щастие вече са осъзнали всичко написано по-горе. Повечето от тях вече са опитвали редица кратки пътища и всички те имат един припокриващ се проблем.

Проблемът, с който всеки от тях се е сблъсквал не е това, че тези пътища не са довели до резултати, а че поради липсата на добре изградени основи, тези резултати са били краткосрочни.

Когато стигат до нас, повечето вече са осъзнали, че краткият път не им помага. Вече търсят начин да постигнат устойчиви резултати и са готови да отделят повече време и повече усилия.

Разбира се, редица хора се свързват с нас смятайки, че като лидери на пазара вече 23 години, екипът на BB-Team може да предложи супер кратко, бързо и ефективно решение.

И това донякъде е така.

Ние също се стремим да правим нещата бързо и ефективно и нашата помощ определено може да спести много време и усилия на клиента като му предложим дългогодишен опит и знания в максимално добре синтезиран и ясен формат, но дори и този път е далеч по-дълъг, отколкото повечето хора предполагат.

Подходът ни, част от ВВ абонамента, се фокусира именно върху изграждането на стабилни основи. Стъпка по стъпка. Да, по-бавен и по-дълъг път, но крайният резултат е устойчив във времето.

Как да поставиш твоите стабилни основни?

С всичко споделено до момента основната ми цел е да спестя онзи горчив опит, многократни разочарования и изгубено време, които ви очакват, ако продължавате да търсите бързи резултати и кратък път.

А дори няма да засягам и различните психологични проблеми и хранителни разстройства, с които редица хора се сблъскват заради всичко това.

Затова и съветът ми към всички, които са тръгнали да “строят” здраве, външност или нещо друго в тази посока, е да запретнат добре ръкави и да се подготвят за един бавен и често досаден процес.

Инвестицията не е малка, така е, но накрая всичко се изплаща, та даже ще сте на печалба.

Използвани източници

Woolworth Building

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Тихомир Велев
Тихомир Велев

Ако попаднеш на проучване за нещо, свързано с хранене и тренировки, твърде вероятно е Тишо вече да го познава подробно. Той е изследователят в екипа. Обожава да се рови и да намира най-новото, най-интересното и най-най-онова, което може да приложим в работата с клиентите ни, както и в писането на статии.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1