Белтъчен омлет с извара

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 7 белтъка
  • 1 яйце
  • 100 гр обезмаслена извара
  • 1/3 връзка магданоз
  • 1/2 домат

След отделяне на белтъците те се смесват и разбиват с цялото яйце до получаване на еднородна смес. Към това се прибавя изварата, ситно нарязаният магданоз и се посолява според вкуса. Сместа се разстила в предварително загрят тефлонов тиган. След 3-4 минути оформеният омлет се обръща за запичане и от другата страна. Минута - две по-късно ястието се снема от огъня и се поръсва със ситно настъргания домат. При желание можете да подправите с малко млян черен пипер.

 

Ястието има високо съдържание на белтък и ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, а смесеният проиход на белтъка е причина за по-бавното му смилане в сравнение с еднороден белтък. От изброеното до тук следва, че белтъчният омлет с извара е добър избор за вечеря, както при атлети с бавен, така и при атлети с умерен и бърз тип метаболизъм.
Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow