Дневен план за навициСвали сега 

Диетичен десерт от извара

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 500 гр обезмаслесна (нискомаслена) извара - 0,6%
  • 50 гр белен банан (приблизително половин голям банан)
  • 200 гр почистени от сърцевината ябълки (2 средно големи ябълки)

Възможни допълнения към ястието:

  • канела - добива незабравим вкус;
  • 2 ч.л. с връх какао - за получаване на шоколадов вкус;
  • кокосови стърготини - завишава калоричността;
  • бадеми - завишава калоричността.

Добре измитите и нарязани плодове се поставят в купа заедно с изварата и се разбиват с пасатор. Ястието може да се приготви още по-бързо, като всички продукти се разбиват с блендер на каша.

Коментар на автора:

"Експериментирайте! Това ястие е прекрасен източник на белтък, колко са полезни извара и плодове вие всички знаете. Можете да използвате само ябълки или само банани, зависи от предпочитанията и целите ви. Пробвах и с портокали - вкусно!

Със сливи е приятно. С киви и с ананас за съжаление не се получава хубаво, много е кисело и семките на кивито правят ястието горчиво, както и прекалено течно."

Коментар на редактора:

Ястието е богато на пълноценен белтък от еднороден произход. Съдържанието на въглехидрати в състава му е умерено в отношение 1:2 спрямо белтъка, а съдържанието на мазнини е нищожно. Ястието има нисък гликемичен индекс и сравнително бърза смилаемост спрямо процента си белтък.

От изброеното дотук следва, че 200 - 400 гр от ястието са подходящи за закуска, междинно хранене или следтренировъчно хранене, както за атлети с бърз и умерен тип метаболизъм, така и за атлети с по-бавна обмяна на веществата.

Забележка: Поради наличие на органични киселини и лесно ферментиращи захари в ястието, срокът му на годност възлиза на най-много 12 часа. Съхранявайте го на студено и сухо място (хладилник, хладилен шкаф, хладилен сак) и го приготвяйте ден за ден!

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow