Скариди в чеснов сос

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 250 гр. мини скариди (варени)
  • 1/4 връзка магданоз
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. студено пресован зехтин
  • 5 гр. краве масло
  • 1 с.л. лимонов сок
В малък съд с капак на силен огън се слага парчето масло, за да се разтопи заедно със зехтина. Към тях се прибавят ситно нарязаните чесън и магданоз. Разбъркват се няколко пъти за да поемат от олиото, след което в съда се добавят скаридите. Разбърква се и се оставя под капак за 10-20 секунди. Маха се от огъня и се поръсва с лимонов сок. Гарнира се със зеленчуци на вкус.Ястието има сравнително високо съдържание на пълнoценен белтък, умерено съдържание на мазнини и нищожно съдържание на въглехидрати, а еднородният проиход на белтъка е причина за по-бързото му смилане в сравнение с ястия, съдържащи смесен белтък. От изброеното дотук следва, че ястието е добър избор за следтренировъчно хранене, както при атлети с бавен, така и при атлети с умерен и бърз тип метаболизъм.
Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow