Дневен план за навициСвали сега 

Кейк с извара, моркови, овесени ядки и царевица

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 600 гр. моркови
  • 100 гр. обезмаслена извара
  • 100 гр. фини овесени ядки
  • 50 гр. варена сладка царевица
Половината от морковите се правят на сок, в който се накисват ядките за 15 мин. Другата половина се настъргва на ситно и се оставя в отделен съд. 1/2 от изварата се намазва във формата на кръг и се оформя първият пласт на кейка. Накиснатите овесени ядки се разстилат и оформят втория пласт. Останалата извара се смесва с 1/2 от настърганите моркови и се оформя третият пласт. Върху него се постила сладката царевица и остатъкът от настърганите моркови.Ястието е богато на прости захари, 2/3 от въглехидратите се падат на сложните дълговерижни въглехидрати и 1/5 на дизахаридите. Ястието е богато и на витамини (особено бетакаротин), а също и на целулоза и белтък. Половината от съдържания белтък е с непълноценен аминокиселинен състав поради растителния си произход. Ястието е бавносмилаемо и може да предизвика стомашно-чревен дискомфорт при атлети с понижен толеранс към влакнинни вещества. 200-500 гр. от това ястие са изключително подходящо за закуска в период за покачване на мускулна маса. Масивните атлети с бърз до умерен метаболизъм или двуразови тренировки могат да опитат цяла порция. Приготвеният кейк е нетраен - трябва да се консумира до 20 мин. след приготвяне.
Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow