Дневен план за навициСвали сега 

Лозови сарми с кафяв ориз

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 150 гр. кафяв ориз
  • 30 гр. стафиди
  • 1 ч.л. ром (около 5 грама)
  • 1 с.л. студено пресован зехтин
  • лозови листа от консерва
  • 1/2 глава кромид лук
  • сол, червен пипер, чубрица, майорана или риган на вкус

Оризът се изчиства, измива и изцежда в купичка. Стафидите се накисват в рома и малко вода. Ситно нарязания лук се задушава в малко вода и зехтин в малък съд. Към него се добавят измития ориз и подправките, които сте избрали.

След петата минута къкрене, в съда се налива гореща вода или зеленчуков бульон в отношение 1 : 2,5 към ориза както и стафидите. Плънката се задушава до пълното поемане на водата. След като плънката е готова с лозовите листа се оформят 4 - 6 сармички, които се поставят на дъното на малък съд, заливат се с подсолена вряла вода и се варят още 10 минути.

Ястието е богато на лесно усвоими сложни въглехидрати. Съдържанието на белтък е ниско, а съставът му - непълноценен. Съдържа умерено количество ненаситени растителни мазнини, които няма да забавят с много смилането на храната в стомаха. Наличието на целулоза в лозовите листа, като и доброто сдъвкване на храната ускоряват времето за храносмилане и усвояване на хранителните вещества в ястието.

От изброеното до тук следва, че ястието е подходящ избор за обяд, следобедна закуска или ранна вечеря, както при тежки атлети с бавен, така и при тежки атлети с умерен и бърз тип метаболизъм. По-леките атлети могат да разделят порциона на 2 или на 3, като го комбинират с друго ястия или го консумират самостоятелно.

Забележка: Атлети хранещи се в Ниско въглехидратен режим независимо от спецификата му, които са избрали да консумират това ястие задължително трябва да съобразят порциона му с въглехидратния си праг за деня.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow