Кюфтета от извара

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 200 гр. обезмаслена извара
  • 30 гр. брашно
  • 1 яйце
  • 20 гр. краве, кокосово масло или зехтин
Част от маслото се разбива с жълтъка. Прибавя се последователно разбитата извара, част от брашното, солта и накрая при леко разбъркване - разбитите на "сняг" белтъци. От сместа се оформят кюфтета (5 - 6 в порция), които се овалват в останалото брашно, поставят се в намазана с масло тава и се пекат до златисто в предварително загрята (до 150 - 180 градуса) фурна.В ястието "Кюфтета от извара", преобладават белтъците от смесен произход, а въглехидратите и мазнините имат приблизително еднакви пропорции. Специфичните пропорции на хранителните вещества обуславят бавната смилаемост на ястието. От изброеното до тук следва, че Кюфтетата с извара са добър избор за обяд, при атлети с бърз и умерен тип метаболизъм.
Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow