Дневен план за навициСвали сега 

Млечно-яйчна салата в доматен сос

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 1 варено яйце
  • 100 гр. кашкавал от краве мляко
  • 100 гр. краве сирене
  • 1/2 бр. домат (75 гр)
  • 300 гр. краставица
  • 1 ч.л. зехтин
  • 2 равни или 1 с връх с.л. соева майонеза (може и друга)
Кашкавалът, сиренето и краствавицата се нарязват на едри кубчета. Яйцето се нарязва на по-дребни кубчета. Домата се настъргва в купичка, към него се прибавя майонезата и зехтина. След разбъркване, салатата се залива със соса. Подправя се на вкус със сол, може да се украси с пресен магданоз.Поради високото съдържание на мазнини, препоръчваме това ястие да бъде консумирано отделно от преобладаващо въглехидрати храни. Ястието е богато на пълноценни белтъци от смесен произход, което обуславя по-бавното им смилане. Мазнините спомагат за цялостно смилане на белтъка в храната, задържайки я по-дълго в стомаха. За да се подобри усвояването на белтъците, към ястието може да бъде прибавена средна или голяма порция зелена или зелева салата. От изброеното до тук следва, че ястието е подходящо за консумация на обяд или ранна вечеря от тежки атлети с бавен метаболизъм или като обяд, следобедна закуска, ранна или късна вечеря при атлети с умерен и бърз тип метаболизъм.
Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow