Дневен план за навициСвали сега 

Пилешки дробчета на фурна

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 150 гр. изчистени пилешки дробчета
  • 100 гр. картофи
  • 70 гр. кромид лук (половин глава стар или 3 стръка зелен)
  • 1 бр. домат (150 гр)
  • 15 гр. масло
  • 10 гр. сметана
Дробчетата се почистват и измиват добре, поставят се в гореща вода да кипнат (бланшират се). Почистеният лук се нарязва на едро и леко се задушава в маслото и малко вода. Прибавят се нарязаните на едро картофи, а след това - обелените и нарязани домати, бланшираните дробчета и солта (соли се по предпочитание). Ястието се залива с малко гореща вода и се пече в умерена фурна. 1-2 минути преди да се извади от фурната се полива със сметаната. След изпичане се поръсва със ситно нарязан магданоз.Ястието пилешки дробчета на фурна има високо съдържание на пълноценни белтъци от еднороден произход и високо съдържание на наситени мазнини. Това забавя първата фаза на смилане и задържа храната по-дълго в стомаха. Ястието има умерено съдържание на късоверижни сложни въглехидрати. Богато е на витамини, минерали и ценни вещества, сред които са витамин В12, витамин А, холестерол. От изброеното до тук следва, че пилешките дробчета на фурна са добър избор за обяд при атлети с бавен метаболизъм и добър избор за обяд или ранна вечеря при атлети с умерен и бърз тип метаболизъм.
Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow