Дневен план за навициСвали сега 

Шопска салата

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 200 гр. краве сирене
  • 5 бр. домати (400 гр.)
  • 2 бр. чушки (100 гр.)
  • 100 гр. краставица
  • 1 ч.л. зехтин

По желание можете да добавите:

  • 1/2 бр. глава лук

Доматите, сиренето и краствавицата се нарязват на едри кубчета, а чушките на колелца. След разбъркване, салатата се залива със зехтина. Подправя се на вкус със сол, може да се украси с пресен магданоз.

Поради високото съдържание на мазнини, препоръчваме това ястие да бъде консумирано отделно от преобладаващо въглехидрати храни с бърз гликимичен индекс. Ястието е богато на пълноценни белтъци от еднороден произход. Мазнините спомагат за цялостно смилане на белтъка в храната, задържайки я по-дълго в стомаха. За да се подобри усвояването на белтъците, към ястието може да бъде прибавена средна или голяма порция зелена или зелева салата. От изброеното до тук следва, че ястието е подходящо за консумация на обяд или ранна вечеря от тежки атлети с бавен метаболизъм или като обяд, следобедна закуска, ранна или късна вечеря при атлети с умерен и бърз тип метаболизъм.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow