Хрупкава салата с броколи и сусам

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 300 гр броколи (най-добре дъглостеблесто)
  • 200 гр краставица
  • 15 гр белен сусам
  • 1/4 лимон
  • 2 ч.л. (10 мл студено пресован зехтин)
  • щипка сол на вкус

Броколито се накъсва/нарявзва на малки "цветчета" и се поставя в солена вода да заври. Ври не повече от 7 минути (вади се леко твърдо), прецежда се и се поставя в хладка вода. Краставицата се нарязва на къси дебели лентички. Вече изстиналото броколи се смесва с парчетата краставица в дълбока купа, поръсва се с беления сусам, зехтин, лимон и сол на вкус.

Ястието има умерено съдържание на мазнини, непълноценни белтъци от еднороден произход и бавни въглехирати. Мазнините спомагат за цялостно смилане на белтъка в храната, задържайки я по-дълго в стомаха, бавните въглехирати гарантират плавно наливзане на гликоза в кръвта. Ястието е подходящо за гарнитура на нискомаслени високопротеинови ястия - риба, месо, нискомаслено сирене, нискомаслени омлети и др.

От изброеното до тук следва, че ястието е подходящо за консумация към основно ястие на обяд или ранна вечеря от тежки атлети с бавен метаболизъм или като обяд, следобедна закуска, ранна или късна вечеря при атлети с умерен и бърз тип метаболизъм.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow