Дневен план за навициСвали сега 

Мусака от белтъци

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

Основни продукти:
10 бр. яйца XL (10 бр. белтък и 2 бр. жълтък)
300 гр. картофи
100 гр. морков
50 гр. домат
50 мл. мляко 2%
30 гр. лук
3 с.л. фини овесени ядки (30 гр.)
1 с.л. зехтин

Подправки:
Сол с намалено натриево съдържание
Чубрица
Черен пипер
Червен пиперИзмийте добре морковите, доматите, яйцата и картофите. Нарежете морковите и картофите на ситни кубчета. Поставете ги в малка тавичка и настържете домата върху тях. Посипете ситно нарязания лук върху сместа за печене, добавете чубрица, сол и зърна черен пипер и напълнете тавата с два пръста вода. Печете 20 мин на максимална температура. През това време разбийте 10 белтъка и 2 жълтъка в голяма купа. Към разбитите яйца прибавете млякото. Проверявайте от време на време дали е морковите и картофите са изпечени, а когато това стане добавете 1/2 от яйчената смес, като я разлеете равномерно в тавата. Върнете във фурната за 3 мин. Извадете отново, разбъркайте овесените ядки в останалата яйчена заливка и посипете плънката, така че да покриете всичко. Печете 5-6 мин и когато се появи златист цвят и кората се втвърди извадете, покрийте с кърпа и оставете да изстине. Ястието има високо съдържание на бавен пълноценен яйчен протеин (95%) и допълнение от 5% протеин от овес. Биологичната стойност на белтъците остава близо до яйчения стандарт 100, заради консумaцията на жълтъци в отношение 5:1. Ястието съдържа умерено количество въглехидрати в съотношение бързи:умерени:бавни - 75:0:25. Това предполага, че гликемичният индекс на картофите ще падне с 15 до 25% т.е. от 90 до към 70. Т.е. средната скорост на навлизане на захари в кръвта ще бъде близка до тази при консумация на бял ориз. Мазнините са животински:растителни - 50:50.

Ястието е най-подходящо за консумация за обяд или следобедна закуска.
Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow