Дневен план за навициСвали сега 

Домашно мюсли с овесени ядки

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 1000 гр. овесени ядки (едри)
  • 100 гр. сушени банани (бананов чипс)
  • 100 гр. лешници (печени без мазнина и сол)
  • 50 гр. сушени смокини (сурово сушени)
  • 50 гр. стафиди
  • 5 гр. канела или 5 гр. ванилия
Продуктите са достатъчни за приготвянето на 10 до 20 сухи порции.Натрошете на едро лешниците и банановия чипс. Разстелете овесените ядки в тава, а върху тях равномерно изсипете вече натрошените бананови и лешникови парченца, ситно нарязани ленти смокиня и стафидите. Поръсете с ванилия или канела на вкус. Започнете бавно да разбърквате сместа. След като смесите съставките добре, пресипете мюслито в съд с капак и съхранявайте в хладилник. Така приготвеното мюсли ще запази вкусовите си и диетични качества цял месец.

Еднократната ориентировъчна порция сухо мюсли е 130 гр. за мъже или 70 гр. за дами. Най-добре съобразете порцията си с личния си хранителен режим. Може да регулирате калоричността на ястието според избора на прясно или кисело мляко, с което да накиснете сухата закуска.

Въглехидратите са подбрани в съотношение 80% умерено бързи с дълъг интервал на усвояване, 10% бързи с умерен интервал на усвояване и 10% бързи с къс интервал на усвояване. Влагането на 300 мл. прясно мляко би добавило нови 10% умерени въглехидрати с нисък гликемичен лоудинг. Нивото на полуусвоимите и неусвоимите фибри е близо 5% от теглото на мюслито. Сместа съдържа 20% растителни непълноценни протеини, които може да се обогатят при влагане на мляко или сух протеин при вече приготвеното мюсли. Нивото на мазнини е 16,5%, като съотношението им е 10:45:45 полиненаситени : наситени : мононенаситени.

Ястието е подходящо за комбиниране с мляко, плодови сокове или протеинови напитки. Може да се консумира за ранна или следобедна закуска.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow