Сандвич с яйце и пилешки гърди за микровълнова фурна

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 1 бр. яйце L
  • 60 гр. пушени пилешки гърди
  • 50 гр. пълнозърнест хляб (2 и 1/4 филий пълнозърнест хляб с правоъгълна форма)
  • 5 стръка магданоз
  • 2 бр. зелеви листа от китайско право зеле

По желание добавете къри или черен пипер.

В порцеланова чиния поставете една филия хляб. Върху филията наредете пилешкото филе, предварително нарязано на плоски ленти. Вземете втора филия и издълбайте меката й част, без да нарушавате целостта на кората. Нея поставете върху пилешкото филе, за да се оформи празен джоб. В празнината чукнете яйцето, а с третата филия го покрийте. Така приготвеният трипластен сандвич със сурова сърцевина поставете в микровълнова фурна за около 5 до 7 минути на 800-900 Вата. Веднага щом яйцето се изпече, поръсете горната филия с нарязания магданоз и покрийте с два пласта зелеви листа. За целта срежете дългите листа китайско зеле на две части. Получава се необичаен и екзотичен на външен вид, но доста вкусен сандвич.

Сандвичът е богат на пълноценни животински протеини (80% от всички). Последните имат умерено време за смилане и усвояване - три до четири часа. Въглехидратите са с умерен гликемичен индекс, заради наличието на фибри в пълнозърнестия хляб и в зелевите листа. Мазнините в сандвича са преди всичко наситени. Калоричността на приготвеното ястие може да се понижи за сметка на мазнините. За целта жълтъкът на яйцето се заменя с белтък от второ яйце, а от филето се изрязват по-мазните външни участъци (около кожата). Наличие и на умерено съдържание на холестерол.

Сандвичът е подходящ за консумация за обяд или като следобедна закуска. Може да се комбинира с айран или кисело мляко. 

 

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow