Дневен план за навициСвали сега 

Зеленчуков джоб: пълнени чушки с риба тон, домати и овесени ядки

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 2-3 бр. големи зелени чушки подходящи за пълнене (около 250 гр. измерени след изтърбушване)
  • 130 гр. филе риба тон в собствен сос (приблизително една средна консерва)
  • 100 гр. домат
  • 30 гр. фини овесени ядки
  • 10 гр. магданоз (10 стръка)
  • 2-3 бр. (60 гр.) големи листа от маруля или зелена салата
  • 1 с.л. зехтин
  • сол
  • пипер

Приготовление за сместа
Отцедете рибата тон от водата. Надробете филето на малко парченца в широка плоска купа. Смесете рибата с едро нарязания магданоз и с овесените ядки, след което разбъркайте. Настържете домата върху сместа, залейте със зехтин и разбъркайте. Посолете с черен пипер и сол, разбъркайте.

Пълнене
С нож внимателно изрежете основата на чушките, близо до дръжките. Махнете семките и дръжките.

1. Най-лесният вариант е да напълните изтърбушената чушка с лъжица. Това може да отнеме 1-2 минути в повече.

2. По-сложен, но по-красив, чист и бърз е вариантът с междинно увиване.Внимателно разрежете чушката едностранно по дължина в посока към върха като спрете разреза, когато достигнете средата (на 1/2 от пътя до върха). Повторете и с останалите. На дървена дъска поставете листо маруля. Прегънете основата на листа на 1-2 см. навътре и в получилия се джоб напълнете с голяма лъжица част от плънката 1/3 или 1/2 от плънката според размера на чушките. Завийте краищата на марулята навътре, подобно на дюнер, за да получите цилиндър или конус, който да поставите в чушката. По време на завиване, притиснете плънката през марулята, за да свиете обема. При поставяне, отворете леко срязаната чушка и пъхнете опакованата плънка отвора на марулята в посока различна на разреза на чушката, така че да не съвпада отвора на марулята, с отвора на чушката. Така няма риск от разсипване на плънката.

Ястието е богато на пълноценен протеин (75% от състава). Смила се за около 3 - 3,5 часа. Мазнините и въглехидратите са в умерено съдържание.  Гликемичният индекс на ястието е по-скоро допустим за целите на диетата Ви. Съдържанието на фибри е около 1,5% от масата на ястието. Зеленчуковият сандвич има висок индекс на засищане. Изключително подходящ е за закуска, следобедна закуска или вечеря.
Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow