Дневен план за навициСвали сега 

Нискокалорична салата с броколи, царевица и гъби

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 200 гр. броколи
  • 150 гр. царевица
  • 100 гр. мариновани гъби печурки
  • 1 лимон
  • копър
  • чесън (по желание)

От редактора:
Настоящата рецепта ни бе предоставена от нашата читателка Пламена. Ето как тя описва начина, по който я приготвя: 

"Варя на пара 200 гр. броколи съвсем за кратко, за да останат хрупкави, зеленички и витаминозни. В купа ги оставям изстинат и прибавям 100 гр. царевица (изцедена) от консерва и малко бурканче 250 мл. (около 100 гр.) нарязани гъби. вкусявам със сока на един лимон, копър и по желание добавям скилидка чесън. Дано да Ви е харесала!"

Анализ на редактора:
Съотношението на калориите, разпределени върху грамажа е 2:1, което подсказва, че ястието има ниска калоричност и висока степен на засищане. Въглехидратите имат умерен гликемичен индекс и умерен гликемичен лоудинг. Ястието съдържа 2-2,5% фибри (от общото тегло). Белтъкът е изцяло от растителен произход, т.е. непълноценен. Това налага допълнителна консумация на протеин, за завършване пълноценноста на храненето (за смесен тип хранене). Мазнините са в изключително ниско съдържание. Добавянето на 1 с.л. зехтин (13,5 гр.) може да добави още 112 ккал към описаната порция.

От диетична гледна точка ястието е подходящо за гарнитура към постни меса, яйца, риба и обезмаслени сирена, без значение дали се касае за закуска, обяд, следобедна закуска или вечеря. 

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow