Дневен план за навициСвали сега 

Панирани калмари с домати и чесън на тефлон

  • 200 гр. пръстени от калмари (замразени);
  • 1 бр. яйце "L";
  • 1 с.л. брашно тип 500;
  • 200 гр. домат;
  • 1/3 връзка пресен чесън;
  • 1 и 1/2 с.л. зехтин.

По желание добавете:

  • къри;

Извадете замразените калмарени кръгчета и ги поставете във вода за около 5 минути. Включете котлона, за да загрее тефлоновия тиган. В малка чиния разсипете брашното, а в малка купичка - разбийте хубаво яйцето. Изцедете калмарите и с помощта на готварска щипка или просто вилица потапяйте всяко пръстенче в брашното, след това в яйцето, пак в брашното и в тигана. Калмарите се изпържват бързо, за около 5 минути. При двеста грама ще са Ви нужни две напълвания на тиган с малък размер. Веднага, щом снемете вече панираните калмари, можете по желание да ги поръсите с къри. Нарежете домата на лунички и гарнирайте калмарите. Поръсете ги с със ситно нарязания пресен чесън или го сервирайте на дълги ленти според вкуса.

Ястието има високо съдържание на пълnоценни животински протеини (90%), високо съдържание на мазнини, 30% от които са от животински произход. Въглехидратите са в ниски количества. Блюдото е бедно на фибри, но въпреки това има висок индекс на засищане. Най-добре го комбинирайте със зелени салати, с броколи или с аспержи, които могат да осигурят допълнителни фибри и да повишат индекса на засищане. Наличен е балансиран състав на макронутриенти, затова е препоръчително за обяд или ранна следобедна закуска в диети за покачване на тегло и по-рядко в диети за поддържане.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow