Дневен план за навициСвали сега 

Пилешки дробчета в масло

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 200 гр. изчистени пилешки дробчета;
  • 150 гр. домат;
  • 150 гр. едро нарязан лук;
  • 25 гр. масло (80% масленост);
  • 3-4 стръка магданоз;
  • черен пипер, сол;

Дробчетата се измиват, изчистват и варят в подсолена вода в продължение на 10 мин. от момента на завирането в дълбок тиган с капак. След десетата минута излишната вода се отлива, така че в тигана да остане достатъчно, за да ги покрие на половина. Добавят се маслото, черният пипер и нарязаният лук. Сместа се задушава за десетина минути. Две-три минути преди изваждане се добавят настърганите домати. Малко преди да снемете, опитайте, дали дробчетата са готови, сложете едро нарязания магданоз и разбъркайте добре.

За почитателите на запърженото, можете да запържите за 2-3 минути сместа от домати, лук и черен пипер в друг тиган, преди да ги добавите към дробчетата.

Ястието е богато на протеин с пълноценен животински произход, както и на мазнини, по-голямата част от които са наситени. Въглехидратите са в ниски количества, но въпреки това имат сравнително висок гликемичен индекс и се усвояват за сравнително кратко време. Ястието е бедно на фибри, понеже ги съдържа под нормата от 1% от теглото на порцията. Така приготвеното ястие е подходящо за втора закуска (около 10 часа), ранен или късен обяд (около 14 часа). Можете да го консумирате гарнирано с въглехидратни, нискомаслени храни и ястия или със салати и зеленчукови порции, богати на вода и фибри.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow