Дневен план за навициСвали сега 

Тиквеник

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 200 гр. пълнозърнесто брашно;
  • 100 гр. вода;
  • 60 мл. прясно (студено) пресован зехтин;
  • 500 гр. тиква;
  • 100 гр. орехи;
  • 2 ч.л. лъжичка канела.

 

 

От брашното и водата се прави тесто, от което се точат пет броя кори. Сварена, тиквата се настъргва, поръсва се със счукани орехи и канела и се слага по корите. След изпичане по желание можете да поръсите тиквеника с мед.

 

Ястието има умерено съдържание на въглехидрати с умерен гликемичен индекс. Индексът на гликемично зареждане е умерен. Фибрите съставляват 5% от масата на тиквеника, което е в рамките на златния стандарт. Ястието има ниско съдържание на протеин, които е с непълноценен аминокиселинен състав. Тиквеникът има високо съдържание на мазнини с изцяло растителен произход. 

Вкусът на ястието е слабо сладникав, усеща се ароматът на зехтина, примесен с този на орехите и канелата. Може да консумирате тиквеника с нискомаслени кисели млека, нискомаслени сирена или постни меса. Комбинацията от една порция тиквеник (110 гр.) и чаша вкусен протеинов шейк е изключително добра идея.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow