Тиквени сладки (Pumpkin Scones)

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 20 гр. краве масло (80%);
  • 1/4 ч.л. сол;
  • 1 яйце "L";
  • 200 гр. варена тиква, намачкана на едро пюре;
  • 2 чаени чаши брашно (250 гр.);
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат

Нарязаното на парченца масло се смесва със захарта и солта, разбива се с миксер. Разбъркват се добре яйцето и пюрираната тиква до еднородна смес. Брашното се прибавя на порции и се разбива с миксер до получаване на гладка смес, след което се нарязва на едри парчета. Пече се 15-20 мин. в тавичка с най-висока позиция във фурната, предварително загрята до 225 - 250 градуса.

Ястието има високо съдържание на въглехидрати, притежава висок гликемичен индекс и нисък гликемичен лоудинг. Съдържанието на мазнини е ниско, а това на белтъци ниско към умерено. Протеините са с непълноценен състав, като само 25% от тях са с животински произход. Тиквените сладки са подходящи за консумация на закуска. Бодибилдинг любителите могат да ги включат като зареждаща порция малко след тренировка, стига да се хранят по ВВД или РБД.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow