Картофен хляб (Boxty bread)

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

Необходими продукти:

  • 250 гр. белени сурови картофи
  • 250 гр. белени варени картофи
  • 50 гр. брашно
  • сол

Суровите картофи се настъргват, подобно на рецептата за картофените палачинки. Сварените картофи се намачкват и се изсипват върху суровите, за да не потъмнеят. Прибавя се утаеното нишесте от суровите картофи, подправя се със сол. Оформя се тесто под формата на плоска питка, която се пече продължително време на слаб огън.

Така приготвената питка съдържа голямо количество лесноусвоими въглехидрати с висок гликемичен индекс и нисък гликемичен лоудинг. Ястието практически не съдържа мазнини, за които следва да се притеснявате, ако сте на високовъглехидратна диета. Растителните протеини в питката са в ниски към умерени количества и имат непълноценен аминокиселинен профил. Ястието е подходящо за закуска, като част от порциона към обяд или след тренировъчно хранене при фитнес и бодибилдинг любителите, които се стремят към покачване на гликогеновите резерви, нова мускулна маса и повече силова издръжливост.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow