Риба с кориандър по древногръцки

Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

Продукти за приготвяне на две порции:

  • 2 филета от риба треска;
  • 2 супени лъжици цели семена от кориандър;
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 чаена лъжица сол с намалено натриево съдържание;
  • 1/2 с.л. винен оцет;

В предварително загрят тиган се запичат семената от кориандър за 5 мин, а след като изстинат, се смачкват в хаванче със сол. С така готовата смес се поръсват филетата от риба и се поставят в намазана със зехтин тавичка. Пекат се в продължение на 25 мин, при температура 190 градуса. Сервират се горещи, поръсени с оцет.

Така приготвената риба треска почти не съдържа усвоими въглехидрати, има ниско съдържание на мазнини и високо на пълноценен рибен протеин. Фибрите са в рамките на 1% от хранителния порцион, което е под желаната норма. Треската с кориандър можете да комбинирате с печени, задушени или сурови зеленчукови блюда, богати на бавни и умерени въглехидрати (ако диетата ви го допуска), фибри и вода. Ястието е изключително гъвкаво за съчетаване, при това се приготвя бързо и лесно.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow