Дневен план за навициСвали сега 

Гъбена крем супа

Гъбена крем супа
Искаш ли да изградиш правилни хранителни навици без повече режими и диети?

Методът на BB-Team е модерният начин да се храниш с удоволствие и да постигаш целите си, без лишения от любимите ти храни. Отчетност и лична подкрепа от нас.

  • 5-6 бр сушени гъби шийтаке
  • 200 г гъба кладница 
  • 30 г морков, сушен 
  • 40 г лук
  • 20 мл зехтин, студено пресован
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 10 зърна черен пипер 
  • 1/2 ч.л. морска сол 

Гъбена крем супа

Предварително накиснете сушените гъби в топла вода за около 30 минути. Отцедете ги и ги измийте.

Сварете гъбите, заедно с морковите, лука и подправките за около 20-25 минути на слаб огън, в 350-400 мл вода (за предпочитане изворна). Оставете леко да се охлади и добавете зехтина.
Пасирайте, докато получите гладка крем супа. Ако използвате блендер, оставете супата да се охлади повече и бъдете внимателни при отварянето на капака на топлата супа.

Полученото количество е за около 3-4 порции.

Дървесните гъби са известни от хилядолетия на хората като ценен източник на хранителни вещества и като лечебно средство. Те са източници на полизахариди, пълноценни протеини и др. Гъбата шийтаке е ценена заради своите адаптогенни, противотуморни и имуномодулиращи свойства.
Днес много хора я приемат под формата на добавка. Защо обаче да пием храната си на капсули, когато можем да направим вкусна супа? Кладницата е антибакетриално средство, източник на витамин Д и витамини от Б група.
Заедно двете гъби правят едно пълноценно и вкусно ястие, подходящо за всеки сезон.

Ако имате тази възможност, предпочитайте диворастящите гъби пред култивираните – те са несравнимо по-богати на нутриенти. Не се притеснявайте за токсичността им – дървесните гъби са безопасни, за разлика от земните, много от които имат отровни двойници и понякога биват обърквани. Дървесните гъби, като общо правило, са лечебни и са хипоалергенни.

Още съдържание по темата
Сьомга-със-зеленчуци
Сьомга със зеленчуци
Пилешка-супа-за-душата
Пилешка супа за душата
Енергиен-бар
Енергиен бар
Крехко-агнешко-с-гарнитура-пресни-картофи
Крехко агнешко с гарнитура пресни картофи
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow