Каланетика - подходящо съчетание от упражнения за всеки

Първи стъпки към повече сила и гъвкавост за нашето тяло

Каланетиката е съчетание от упражнения за развиване на сила и гъвкавост, активизиращи най-големите мускулни групи чрез фини и прецизни пружиниращи движения. Те се извършват много бавно, с "тройно забавено темпо". Тези движения предизвикват съкращения на най-дълбоко разположените мускулни групи.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Първи стъпки в каланетиката Първи стъпки в каланетиката

Кой създава каланетиката?

Калан Пинкини е родена и отрасла в Савана, щата Джорджия. Дванадесет години изучава класически балет и други танци.

Предприема единадесетгодишна околосветска одисея с раница на гърба, но трудностите при пътуването, съчетани с вроденото й изкривяване на гръбначния стълб (Калан има сколиоза), довеждат до физически срив.

Решена да възстанови своето тяло, след като се завръща в САЩ Калан изпробва различни видове гимнастика, но изпълнява упражненията с огромни усилия, а болките в гърба не намаляват.

Тогава започва да опитва други техники, включващи движения от класическия балет и забелязва, че при тяхното изпълнение с малка амплитуда и бавно темпо болките в гърба намаляват.

Така Калан Пинкин създава уникалната система от упражнения, позната ни като каланетика.

През 1984 г. излиза книгата й "Каланетиката", която предизвиква истински бум и в продължение на дванадесет месеца не слиза от първите места  в американските класации на най-търсените заглавия.

От тогава всяка книга на Калан се превръща в сензация: "Каланетика за вашия гръб", "Бърза каланетика за коремните мускули", "Каланетика сутрин и вечер" и др.

Как да приемаме каланетиката?

Мислете за каланетиката като за медитация в движение. Задействат се големите мускулни групи чрез движения, фини и деликатни като пулсации, избягва се всякакъв натиск, няма специални изисквания за дишането - то е естествено и ритмично, без да се задържа дъхът.

Разхлабването на мускулите е едно от основните неща в каланетиката. Така се активират по-дълбоко разположените мускулни пластове, премахва се натискът на долната част на гърба и се избягват травми.

За кого е каланетиката?

Практически за всички. Без значение от възраста и пола, тя може да даде много на практикуващите я. В каланетиката се натоварват минимално кръстът и гръбначният стълб.

Като изпъвате гръбначния стълб и тренирате подържащите го мускули, натискът върху гърба се смекчава, а разтягането на гръбнака подобрява стойката.

Когато мускулите на шията и в областта на лопатките са разхлабени, ще ви бъде по-лесно да изтегляте назад раменете си и да стоите по-изправени.

С други думи, каланетиката ще направи фигурата ви по-стегната и стройна, а стойката ви по-добра.

Още съдържание по темата
Плуване-никога-не-е-късно-да-се-научим
Плуване - никога не е късно да се научим!

Спортува ви се извън спортната зала? Опитайте в басейн!

Плувайте-с-вашето-бебе
Плувайте с вашето бебе

Физическо и емоционално преживяване за родителите и техните малки съкровища

Тонус-във-водата-с-5х4х50
Тонус във водата с 5х4х50

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Тонус-във-водата-долна-част
Тонус във водата: долна част

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow