Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца

Създадената от Били Бланкс аеробна дисциплина жъне небивал успех в целия свят

Тае Бо и Били Бланкс владеят света на фитнес аеробиката вече осемнадесет години. Ако още не сте опитали динамиката в Тае Бо, то запознайте се с него по-долу, а сетне опитайте!

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Създадената от Били Бланкс аеробна дисциплина жъне небивал успех в целия святКакво е Тае Бо?

Тае Бо е уникална фитнес система - комбимация от бойни изкуства ( Тай Куон До, бокс и карате ) и аеробика, създадена от Били Бланкс. Хориографията е изградена на основата на серия от удари, ритници и аеробни стъпки, на фона на ритмична, мотивираща музика. И както самият Били Бланкс го определя Тае Бо е комбинация от самоконтрол характерен за бойните изкуства, сила характерна за бокса и грациозност и ритам идващи от аеробиката.

Историята на Били Бланкс

Били започва да се занимава с бойни изкуства на 11 години. Седемкратен световен шампион по карате той има седма степен черен колан по Тае Куон До и черни колани в още 5 други боини изкуства.

  • През 1976 Били създава концепцията за Тае Бо като комбинира движения от Тае Куон До и денсаеробика.
  • През 1989 открива Billy Blanks World Training Center в Лос Анжелис, в който всеки желаещ може да се докосне до магията на Тае Бо. Първата известна клиентка на Били е Поула Абдул, тренирал е сащо така и Памела Андерсън, Ребека де Морни, Гоуди Холн, Куин Латифа и много други.
  • Били Бланкс е също така и актьор, участвал е в 18 филма - „Kiss the girls" „Last boy scout", както и телевизионни сериали включително „ER".

Същността на Тае Бо

Терминът Тае Бо, се състои от две думи „Тае", което на корейски означава крак и е свързан с ритниците и работата за долната част на тялото и „Бо"- съкратено от „box", идва от бокса и се отнася за комбинациите за горната част на тялото- ударите. Тае Бо е отличен начин за горене на калории, придобиване на сила, издражливост, баланс и координация и извайване на мускулатурата на цялото тяло. Едновремено с това Тае Бо повишава и самоувереността на практикуващите го.

Американският Колеж по Спортна Медицина (American College of Sports Medicine) препоръчва аеробни занимания от 3 до 5 пъти седмично, с продължителност от 20 до 60 мин. и интензивност от 60 до 90% от мах сърдечен ритъм. Следователно за постигане на търсеният положителен ефект заниманията по Тае Бо трябва да са поне три пъти в седмицата.

Използвани източници

За повече информация посетете сайта на Billy Blanks Enterprises: www.billyblanks.com
Още съдържание по темата
Плуване-никога-не-е-късно-да-се-научим
Плуване - никога не е късно да се научим!

Спортува ви се извън спортната зала? Опитайте в басейн!

Плувайте-с-вашето-бебе
Плувайте с вашето бебе

Физическо и емоционално преживяване за родителите и техните малки съкровища

Тонус-във-водата-с-5х4х50
Тонус във водата с 5х4х50

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Тонус-във-водата-долна-част
Тонус във водата: долна част

Тонизиращ воден тренировъчен комплекс за една забавна и активна почивка

Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow