Спа (spa), уелнес (wellness)

Твърде екзотични услуги за нашите географски ширини или една добра възможност да презаредим тялото си?

Забелязахте ли новия спа център? Не? Спокойно, до няколко дни ще има друг нов за забелязване. И това не е някаква ирония, а по-скоро фактология. Салоните и центровете, ориентирани в предлагането на спа и уелнес услуги, намират приложение все повече на нашия пазар, но до каква степен бихме могли да си го позволим и преди всичко да намерим ползите от подобни процедури?

Спа (spa), <a href=уелнес (wellness)" title="Спа (spa), уелнес (wellness)" width="200" height="200" align="right" />Спа и уелнес като тематика ангажираха вниманието ми в последно време, но по-скоро от научна (?!) гледна точка, отколкото от евентуална потребителска такава. България е страна с превъзходна (все още) природа, последно бях чел, че има около 800 пункта, подходящи за туризъм - селски, градски, природен, спа, уелнес ... въпрос на интерпретация.

Как мислите, дали това е тенденция, която ще отмине като редица други или е по-скоро естественото развитие на познатите ни "почивни станции" от близкото минало? Между другото, ако темата ви влече, предлагам няколко интересни публикации в изданието ни:

Джакузи и хидромасажна терапия

За СПА като за “здраве чрез водата”

Масаж и мануална терапия - открийте разликите! (част първа)

Масаж и мануална терапия - открийте разликите! (част втора) 

Хидромасаж - защо и как помага за релаксация на тялото?

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Димитър Михайлов
Димитър Михайлов

Основател и идеолог на BB-Team. Имайки предвид, че прави това, откакто е на 13 години, разбираме, че буквално израства в така наречената фитнес индустрия. Занимавал се е с почти всички разновидности на тежестите - фитнес, бодибилдинг, кросфит, функционални и нефункционални тренирания (последното е шега). Активно търси практичното в необятната сфера на здравословното хранене и трениране, като подкрепя наученото и чрез обучения от Precision Nutrition (Канада), NSCA (САЩ), CPPS Academy (САЩ) и други.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1