Дневен план за навициСвали сега 

Интензивност на тренировката

Как за по-малко време да постигнем по-добър ефект

Човешкото тяло има способността да се присбособява с трудностите по време на тренировка. Ако тренирате с едни и същи килограми за по-дълъг период от време, ще забележите, че организмът Ви е привикнал към натоварването и то е почти минимално.

Какво ще научиш?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Интензивност на тренировката Двигателни процеси като ходенето не създават необходимата за нарастването мускула интензивност. За това са необходими импулси от тренировки, които съставят поне 60% от максималното постижение.

Активно спортуващите тренират в средно до субмаксималния обхват на възможностите си, т.е с тежести между 60-85% от максималната възможност за едно повторение.

За да бъде една тренировка пълноценна, тя трябва да бъде достатъчно интензивна. Интензивността се определя от обхвата на максималните ви възможности и времето за изпълнение на една ваша тренировка.

Най-добрата тренировка е тази, в която влагате 65-85% от максималните ви възможности за около 35 - 50 минути. Тренирайки бързо, тежко и интензивно успехът ви е в кърпа вързан.

За да успеете да направите една наистина добра интензивна тренировка обаче е необходима здрава психика, опит в спорта и най-вече физическа издръжливост.

Факт е, че повечето от начинаещите смятат, че колкото по-дълго време прекарват в спортния център, толкова по-големи ще бъдат и техните постижения. Това е една голяма заблуда и причина за спад в ентусиазма и мотивацията.

Ако една ваша тренировка протича над 55-65 минути, то със сигурност вие тренирате с не повече от 35-45% от възможностите си. По този начин на трениране резултатите ще са минимални, дори нищожни, а именно поради тази причина доста от навлизащите в спорта се отказват още в самото начало.

Как да разберем, дали наистина тренираме интензивно?

Тренировката е с добра интензивност тогава, когато влагаме максимални усилия за минимален период от време. Естествено, под такова време разбираме не по-малко от 30-35 минути. И все пак не прекалявайте с натоварванията.

Още съдържание по темата
Научни-изследвания-за-какво-да-внимаваме-когато-ги-четем
Научни изследвания – за какво да внимаваме, когато ги четем?
7-начина-да-направим-тренировките-си-по-кратки
7 начина да направим тренировките си по-кратки

Направете тренировките си по-кратки, но също толкова ефективни чрез следните 7 промени.

Как-да-направим-първото-си-набиране
Как да направим първото си набиране?
Как-да-прогресирате-във-фитнеса-без-да-увеличавате-тежестите
Как да прогресирате във фитнеса, без да увеличавате тежестите
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow